Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump a confundat-o pe E Jean Carroll, scriitoarea care-l acuză de viol, cu fosta soție

Fostul președinte Donald Trump a confundat-o pe scriitoarea E Jean Carroll, care i-a acuzat de viol, cu fosta sa soție Marla Maples în timp ce făcea o declarație în instanță, în 2022, arată documentele făcute publice de un tribunal din SUA, citate de The Guardian.

„E Marla, da. E soția mea”, a afirmat Donald Trump, după ce i-a fost arătată o fotografie.

Greșeala a fost corectată de avocatul fostului președinte, în vârstă de 76 de ani. Martorii susține că acest lucru ar putea contrazice argumentul invocat de Trump în apărarea sa. Fostul lider de la Washington a spus că n-ar fi putut să o atace pe Carroll deoarece nu e „genul său”.

Acestea nu este prima oară când sunt făcute publice fragmente din mărturiile făcute de Trump în instanță, în octombrie 2022. Săptămâna trecută, fostul președinte a făcut referire la o declarație a scriitoarei E Jean Carroll că a spus că „e foarte sexy să fii violată”.

Scriitoarea E Jean Carroll a afirmat că Donald Trump a violat-o în vestiarul unui magazin, la mijlocul anilor '90. Fostul președinte a negat acuzațiile. Carroll l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare în baza unei legi din New York care le permite presupuselor victime abuzate sexual să deschidă procese într-un interval de timp definit.

Donald Trump s-a căsătorit cu Marla Maples, în perioada 1993-1999, și au împreună o fiică, pe Tiffany. A fost a doua căsnicie a afaceristului american, înainte de mariajul cu Ivana Trump, prima sa soție, și cu Melania Trump, actuala soție.

În fotografia în care credea că apare Maples, Trump apare în compania lui Carroll, în anii '90. Pentru a se apăra, Trump a precizat în depoziție că poza surprinde „zona de primire” de la un eveniment.

„A spus că i-am făcut ceva ce nu s-a întâmplat niciodată. Nu a fost nimic. Nu știu nimic despre această nebună”, a precizat Trump, despre Carroll.

Mai mult, fostul președinte republican a acuzat-o pe scriitoare că a pretins că a violat-o pentru a promova „o carte foarte proastă”.

„O voi da în judecată după ce se termină totul și abia aștept să fac lucrul acesta. Te voi acționa și pe tine în instanță”, i-a spus Trump avocatului lui Carroll.

Mai mult, Trump a catalogat-o pe scriitoare ca fiind „bolnavă mintal” și a afirmat, în mod fals, că s-ar fi bucurat c-a fost agresată sexual.

„De fapt, a spus că i-a plăcut. Ok? I-a plăcut până la pauza publicitară. De fapt, cred că a spus că a spus că e sexy, nu e așa? A spus că e foarte sexy să fii violată. Nu a spus așa?”, a afirmat Trump.

Donald Trump a făcut referire la un interviu pe care Carroll l-a acordat postului CNN în anul 2019 în care a afirmat că a preferat că nu folosească termenul de „viol”, pe motiv că unii oameni cred că „violul e sexy”.

„Este mărturia dumneavoastră că E Jean Carroll a spus că i-a plăcut să fie agresată sexual de dvs.?" l-a întrebat avocatul lui Carroll pe Trump.

„În baza interviului pe care i l-a acordat lui Anderson Cooper, cred că asta a avut loc. Și putem defini asta... Cred că ea a spus că violul este sexy - ceea ce nu este, apropo”, a răspuns fostul președinte american.

De fapt, în interviul acordat CNN, scriitoarea E Jean Carroll a spus: „Nu m-am gândit la asta ca la un viol. Am considerat acest lucru ca un incident violent (..,) o bătaie. Și o să vă spun cât de prost ... am crezut că am câștigat pentru că am ieșit”

Donald Trump este singurul politician care și-a anunțat candidatura la cursa internă din Partidul Republican, în vederea desemnării candidatului la alegerile prezidențiale din 2024. Un sondaj făcut public miercuri îl credita cu un avans de 17 puncte procentuale față de potențialul contracandidat, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Procesul în Carroll îl acuză de viol pe Donald Trump este programat să înceapă în aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE