Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, dat în judecată pentru viol și defăimare de o jurnalistă. Reacția fostului președinte american

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Jurnalista E Jean Carrol l-a dat în judecată pe Donald Trump pe care-l acuză c-ar fi violat-o în anii '90. Femeia și-a relansat acțiunea în instanță împotriva fostului președinte american, în baza unei legi a statului New York, care protejează victimele agresiunilor sexuale. De cealaltă parte, Donald Trump a negat acuzațiile îndreptate împotriva sa.

În vârstă de 78 de ani, E Jean Carrol s-a numărat printre primele persoane care au formulat o acțiune în instanță, în temeiul legii care a intrat în vigoare joi. Actul normativ le oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-și da în judecată presupușii agresori, cu toate că abuzul ar fi avut loc în urmă cu mai mult timp.

E Jean Carrol susține că a fost abuzată sexual de Donald Trump într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, potrivit The Guardian. De asemenea, scriitoarea l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru defăimare, după ce a acuzat-o că minte în momentul în care a lansat primele acuzații despre presupusul abuz sexual într-o carte publicată în anul 2019, pe când Trump era președintele SUA.

Donald Trump a catalogat afirmațiile scriisoarei drept „ficțiune”. Răspunzând acuzațiilor publicate în volum, fostul lider de la Casa Albă a afirmat că nu a întâlnit-o niciodată pe Carrol, spunând că „nu este genul său” de femeie.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a afirmat că noul proces a fost intentat joi pentru ca Trump să fie tras la răspundere pentru presupusele agresiuni. Termenul procesului civil a fost programat pentru data de 6 februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE