Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetele ce-l vizează pe Donald Trump, instrumentate de un procuror special. Cine va coordona investigațiile

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Procurorul general al Statelor Unite, Merrick B. Garland, l-a desemnat vineri pe procurorul Jack Smith drept procuror special pentru a gestiona anchetele ce-l vizează pe Donald Trump, fostul președinte republican.

"Este în interesul public să fie numit un procuror special", a declarat Merrick B.Garland, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.

Procurorul Jack Smith (foto) își va începe activitatea imediat și va reveni în SUA de la Haga, unde era până acum procuror însărcinat cu anchetarea crimelor de război.

Ce atribuții va avea procurorul special pentru anchetele referitoare la Donald Trump

Procurorul general al SUA a afirmat că numirea lui Smith nu va încetini ducerea la bun sfârșit a investigațiilor. Procurorul special îi vor fi puse la dispoziție resursele potrivite pentru a-şi desfăşura activitatea.

Un oficial de rang înalt din Departamentul Justiţiei din SUA declarase anterior că instituţia a numit un procuror special pentru a superviza anchetele ce îl vizează pe fostul preşedinte republican Donald Trump, arată sursa citată.

Procurorul special va superviza atât investigaţia privind modul în care Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE