Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alec Baldwin, pus sub acuzare în cazul uciderii regizoarei Halyna Hutchins

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Procurorul special al statului american New Mexico a anunțat, joi, actorul american Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudență după ce a împușcat-o mortal pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei „Rust”. De asemenea, regizorul Joel Souza a fost rănit în urma accidentului produs în 2021.

Halyna Hutchins a murit, la scurt timp după ce a fost împușcată, în timpul pregătirii unei scene de film, la o fermă aflată la periferia orașului Santa Fe, pe 21 octombrie 2021. Baldwin a îndreptat un pistol de recuzită înspre Hutchins, iar arma s-a descărcat.

Șeriful comitatului Santa Fe, care a coordonat investigația în cazul morții lui Hutchins, a vorbit despre „negliența” de pe platoul de filmare. În octombrie 2022, a prezentat rezultatele anchetei desfășurate în decursul unui an. În raport, anchetatorii americani nu au precizat modalitatea în care muniția a ajuns pe platoul de filmare, conform Euronews.com.

Alec Baldwin, cunoscut pentru rolurile din filme precum „30 Rock” și „The Hunt for Red October” și pentru imitarea fostului președinte Donald Trump în emisiunea Saturday Night Live, a mărturisit că uciderea lui Hutchins a fost un „accident tragic”.

Pentru a-și păstra reputația, actorul a dat în judecată persoanele implicate în manipularea și furnizarea armei încărcate care i-a fost oferită pe platoul de filmare. Baldwin, care este și coproducător al filmului Rust, a declarat că i s-a spus că arma era sigură.

În fața instanței, Baldwin a explicat că discuta cu Hutchins pentru a stabili unghiurile de filmare, în timpul repetării unei scene de film. El a îndreptat arma spre ea, a eliberat piedica pistoului care s-a descărcat.

Medicii legiști au stabilit că împușcarea regizoarei a fost un accident, după finalizarea autopsiei și a anchetei procurorilor.

Familia lui Halyna Hutchins au intentat un proces împotriva producătorilor, însă au ajuns la un acord ce vizează reluarea filmărilor, iar Matthew Hutchins, soțul regizoarei împușcate mortal, va fi producător executiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE