Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Predoiu susține că a comis „o eroare fără intenție" când a spus că soțul fostei șefe DIICOT a fost achitat într-un dosar

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, joi, că a comis "o eroare fără intenţie", atunci când a afirmat că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat definitiv într-un dosar în care este judecat și în care o decizie ar trebui să fie pronunțată de judecători pe 7 februarie.

"Miercuri, în cadrul emisiunii «Piaţa Victoriei», difuzată de Europa FM, am făcut o afirmaţie eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soţul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenţie, de bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informaţia pe care o aveam din surse neoficiale", a scris Predoiu, pe Facebook.

O confuzie "involuntară"

El a adăugat că îşi asumă "confuzia creată involuntar", pe care o regretă şi prezintă scuze.

"Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informaţii eronate, culpa îmi aparţine în întregime pentru că nu am verificat informaţia parvenită din surse neoficiale. Bineînţeles, doresc să reafirm principiul independenţei Justiţiei, pe care l-am respectat în toată activitatea mea", a menţionat ministrul Justiţiei.

De ce a fost condamnat fostul polițist

Fostul poliţist Dan Hosu a fost condamnat în 2020, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul "Carpatica Asig", pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. În septembrie 2020, în aceeași zi în care acesta a fost condamnat, Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT.

Ulterior, Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, iar în iulie 2021, președintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul de pensionare, la 48 de ani.

În acest moment, dosarul lui Dan Hosu se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE