Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Udrea, mesaj pentru Predoiu: Românii abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi îşi caută dreptatea în Europa

Elena Udrea îi cere ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să reacționeze instituțional în cazul său. Într-un mesaj publicat pe Facebook, adresat ministrului Cătălin Predoiu, Udrea susține că românii "abuzaţi" de justiţia din România îşi caută "dreptatea" în Europa, iar ea este arestată de 50 de zile în Bulgaria pentru că a fost "condamnată ilegal" de instanţele din ţara noastră.

„Înţeleg domnule ministru al Justiţiei că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie, ce părere aveţi domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană, pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât Decizia 685/2018 a CCR, cât şi decizia CJUE din 21.12.2021?", a scris Udrea.

Elena Udrea acuză judecătorii că dau pedepse prea mari

Fostul ministru a adăugat că nu şi-a văzut fetiţa de două luni. Ea a menţionat, totodată, că judecătorii români dau pedepse prea mari „pentru o eventuală mită de 25.000 de euro” (cu referire la Sorin Oprescu - n.r.), decât pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării.

„Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dumneavoastră ca ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro, când contra Curţii Constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)? Ca membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele Consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani, justiţia dumneavoastră încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?”, a completat Udrea.

Udrea și Predoiu, foști colegi în PDL

Elena Udrea a fost colegă de partid și de guvern cu Predoiu în PDL, dar și în guvernul Boc. Ea a mai afirmat că a pus "câteva cărămizi" la temelia carierei lui Predoiu şi a precizat că vine singură în ţară, dacă i se aplică acceaşi lege ca în cazul altora aflaţi în situaţia ei.

„Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară. Dacă dumneavoastră ca ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia sau mai multor cetăţeni ai ţării din Guvernul căreia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie? Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în Drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavoastră, îmi permit această sugestie”, a încheiat Elena Udrea.

Elena Udrea, arestată în Bulgaria

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, înainte de a trece graniţa în Grecia, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Sorin Oprescu, Dragoş Săvulescu, Alina Bica, Mario Iorgulescu, Daniel Dragomir, Marian Zlotea au plecat şi ei în ţări din sudul Europei după ce au fost condamnaţi de instanţe din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE