Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Udrea, atac la justiția din România: Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ÎCCJ

Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea a atacat justiția din România și a invocat vicii de procedură, și tratament disproporționat din partea magistraților care o judecă în dosarul Gala Bute.

“Sunt 46 de zile de cand sunt arestata ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestatia in anulare doar MIE dintre toate dosarele similare ( Sova, Pop, Nita, Valcov, Bica, etc), si mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal in dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecatori au decis in cazul meu sa incalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestatii, si sa se contrazica cu ceea ce ei insisi au spus in celelalte cazuri, care toate sunt acum in rejudecare, iar cei implicati sunt toti evident in libertate”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă luni, 23 mai, cererea de suspendare a executării sentinței de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Solicitarea a fost depusă de avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, după ce aceasta a fugit din țară.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, parlamentar și consilier de stat, se află în arest, în Bulgaria. Ea a fost depistată de autoritățile de la Sofia, când încerca să părăseasca țara, către Grecia, prin vama Kulata.Pe numele acesteia fusese emis mandat european de arestare.

Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu, în ziua punerii în executare a mandatului de arestare, în urma condamnării la 6 ani de închisoare cu executare de către Instanța Supremă, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost condamnată inițial în 2018 la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru abuz în serviciu și  luare de mită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE