Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poveştile anului 2022 în showbiz: Chris Rock a fost pălmuit la Oscaruri, iarJohnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard

Publicat de: Euronews

De la o palmă şocantă la gala de decernare a premiilor Oscar şi până la reunirea virtuală pe scenă a membrilor grupului suedez ABBA, anul 2022 a fost marcat de o gamă diversă de ştiri din industria divertismentului, care au ajuns să domine primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă.

Prezentăm mai jos unele dintre cele mai importante evenimente petrecute în showbiz în anul 2022:

Will Smith l-a pălmuit pe prezentatorul principal al galei de decernare a premiilor Oscar din acest an, Chris Rock, din cauza unei glume despre coafura soţiei sale, iar acel moment şocant a umbrit cea mai importantă ceremonie de înmânare a unor premii de la Hollywood. Will Smith a câştigat după câteva minute premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Adele şi-a amânat concertele

Cântăreaţa Adele şi-a amânat concertele în rezidenţă la Las Vegas cu doar o zi înainte de debutul spectacolelor, anunţând că jumătate din echipa ei de producţie avea COVID-19 şi că pandemia a provocat întârzieri ale lanţurilor de aprovizionare. În cele din urmă, vedeta britanică a început acea serie de concerte după o pauză de 10 luni.

Divorțul anului 2022

Johnny Depp şi Ambert Heard s-au înfruntat într-un tribunal din Virginia după ce actorul a dat-o în judecată pe fosta lui soţie, argumentând că aceasta l-a defăimat atunci când s-a descris ca "o persoană publică reprezentativă pentru abuzul domestic" într-un editorial publicat într-un cotidian american. Amber Heard l-a dat şi ea în judecată, spunând că Johnny Depp a defăimat-o atunci când avocatul său a spus că acuzaţiile ei erau "o farsă". Johnny Depp a câştigat despăgubiri de peste 10 milioane de dolari. Juriul a decis în favoarea lui Amber Heard doar la unul dintre capetele de acuzare.

Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuală

Cazurile #MeToo au continuat să se facă auzite, atunci când producătorul hollywoodian căzut în dizgraţie Harvey Weinstein, care execută în prezent o condamnare de 23 de ani de închisoare pentru infracţiuni sexuale într-un penitenciar din New York, a început să fie judecat şi la Los Angeles pentru 11 capete de acuzare care vizează violuri şi agresiuni sexuale. Patru dintre ele au fost de atunci respinse. El a pledat nevinovat.

Actorul Kevin Spacey a avut câştig de cauză într-un proces civil în Manhattan în cadrul căruia era acuzat de abuz sexual. Starul american s-a prezentat şi în faţa unui tribunal din Regatul Unit, unde a pledat nevinovat la acuzaţii de infracţiuni sexuale ce datează din urmă cu aproape 20 de ani.

Kanye West nu mai este milionar

Rapperul Kanye West, cunoscut de ceva vreme şi sub numele de Ye, a stârnit noi controverse prin izbucnirile sale de pe reţelele de socializare, inclusiv prin publicarea unor remarci antisemite, care au cauzat ruperea legăturilor sale cu mai multe companii - o decizie în urma căreia artistul nu se mai regăseşte pe lista Forbes dedicată miliardarilor lumii.

Alec Baldwin şi producătorii filmului western "Rust" au ajuns la o înţelegere în procesul pentru ucidere din culpă deschis de familia directoarei de imagine Halyna Hutchins, pe care actorul a împuşcat-o mortal în timpul filmărilor, în 2021. Un procuror din statul New Mexico urmează să decidă dacă va formula acuzaţii penale.

Beyonce, Rihanna şi Britney Spears au revenit în industria muzicală

Beyonce, Rihanna şi Britney Spears au revenit în industria muzicală graţie unor noi lansări. Kate Bush a ocupat primele locuri în topuri cu piesa "Running Up That Hill", după ce acest single din 1985 s-a bucurat de o popularitate reînnoită datorită includerii sale pe coloana sonoră a serialului "Stranger Things", difuzat de Netflix. Supergrupul suedez ABBA a revenit pe scenă sub forma unor avataruri ale membrilor săi, denumite "ABBA-taruri".

Tom Cruise a asistat la mult aşteptata premieră mondială a filmului "Top Gun: Maverick", în care a reluat rolul pilotului rebel de avioane militare, un personaj pe care l-a jucat şi în filmul original din 1986. "Maverick" a rămas până la această dată filmul cu cele mai mari încasări din 2022, obţinând 1,48 miliarde de dolari la nivel mondial.

Totodată, 2022 este anul în care omenirea le-a spus adio unor artişti de seamă, despărţindu-se de actorii Sidney Poitier, Ray Liotta, Angela Lansbury, Olivias Newton-John şi Robbie Coltrane, precum şi de muzicienii Jerry Lee Lewis, Meat Loaf, Coolio, Taylor Hawkins şi Loretta Lynn, printre alţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE