Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard: „După șase ani, juriul mi-a oferit înapoi viața”

Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva fostei sale soții, Amber Heard. Un tribunal din Virginia a decis că actrița va trebui să îi plătească daune în valoare de 15 milioane de dolari starului. La rândul său, și el va trebui să îi dea 2 milioane, drept daune compensatorii într-un alt proces, intentat de ea.

Verdictul a fost unanim. Acuzațiile aduse de Amber Heard la adresa lui Johnny Depp au fost „false”. Toți cei șapte jurați au considerat că actorul a dovedit că Heard l-a defăimat când s-a prezentat drept victimă a abuzului domestic. Afirmațiile mincinoase au fost publicate într-un articol din Washington Times, în anul 2018.

Johnny Depp a fost absent din sala de judecată, deoarece se află într-un turneu pe care îl susține în Marea Britanie.

UPDATE 23:30 Cum va plăti Amber Heard daunele

Potrivit juraților, Amber Heard trebuie să-i plătească lui Johnny Depp daune compensatorii de 10 milioane de dolari și daune punitive de 5 milioane de dolari. Însă, rămâne de văzut și cum va putea face acest lucru.

Încă din timpul procesului, Amber Heard a dat de înțeles că ar avea probleme financiare. Una dintre cele mai discutate acuzații a fost aceea că Heard nu a donat niciodată banii câștigați, prin partaj, în urma divorțului de Depp.

Actrița a mărturisit în fața juraților că motivul pentru care nu și-a îndeplinit promisiunea de a dona suma de șapte milioane de dolari, în scopuri caritabile, a fost faptul că Depp a dat-o în judecată.

Pe durata procesului, Heard a susținut de mai multe ori, inclusiv sub jurământ în Marea Britanie, că ar fi donat toți banii unei organizații de caritate pentru că „nu a fost niciodată interesată de averea lui Johnny.”

Mai mult, în cei aproape 20 de ani de carieră în film, Amber Heard a avut încasări destul de modeste pentru rolurile sale. Cea mai mare sumă încasată vreodată de actriță a fost în urma prestației sale din filmul Aquaman (2018), în care a jucat alături de Jason Momoa.

Pentru rolul din Aquaman 2 (2023), Heard a declarat că ar fi fost plătită dublu, însă aceasta a mărturisit că apariția sa a fost scurtată, ca urmare a procesului deschis de Johnny Depp.

UPDATE 22:56 Prima reacție a lui Johnny Depp

Johnny Depp a fost absent din sala de judecată, deoarece se afla într-un turneu pe care îl susținea în Marea Britanie, însă a urmărit de la distanță verdictul juraților. Imediat după citirea sentinței, actorul a postat un mesaj pe rețelele de socializare: „După șase ani, juriul mi-a oferit înapoi viața.”

UPDATE 22:45 Prima reacție a lui Amber Heard, după verdictul instanței

„Sunt extrem de dezamagită. Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Sunt devastată că muntele de dovezi nu a putut să treacă de puterea și influența disproporționate ale fostului meu soț. Sunt și mai dezamăgită de ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas în spate. Ne întoarce într-o perioadă în care faptul că o femeie vorbește însemna că va fi umilită public. Ne întoarce la ideea că violența împotriva femeilor nu trebuie să fie luată în serios. Sunt tristă că am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă de faptul că pare că am pierdut un drept pe care credeam că îl am ca americancă, acela de a vorbi liber și deschis”, a mărturisit Amber Heard.

Cronologia procesului dintre Amber Heard și Johnny Depp

Actorul Johnny Depp a intentat un proces pentru defăimare, împotriva fostei sale soții, iar cazul a ajuns pe 12 aprilie, anul acesta, în fața judecătorilor de la tribunalul Fairfax din Virginia, SUA. Procesul a pornit de la un articol pe care Amber Heard l-a scris, acum trei ani, în The Washington Post, spunând că este o victimă a violenței domestice. Depp a respins acuzațiile, deși numele lui nu a fost menționat niciodată în articolul respectiv.

Avocații lu Depp au spus că declarațiile fostei soții i-au afectat cariera cinematografică și reputația. Actorul a afirmat în 2020, pe pagina lui de Instagram, că Warner Bros i-a cerut să renunțe la rolul său din seria „Animale fantastice”, în contextul acuzațiilor făcute în 2018 împotriva lui de către tabloidul britanic The Sun, care l-a numit „bătăuș de soții”.
Amber Heard l-a dat în judecată, de asemenea, pe Johnny Depp, cu o cerere reconvențională, potrivit căreia cere despăgubiri în valoare de 100 de milioane de dolari.

Johnny Depp a dat în judecată, pentru defăimare, trustul de presă care deține „The Sun”

În 2018, Depp a dat în judecată ziarul The Sun, după ce a apărut un articol în care se menționa că a agresat-o pe fosta sa soție Amber Heard, informație pe care actorul o neagă. The Sun a spus că articolul se bazează pe adevăr.

Ea și-a depus propria cerere de calomnie împotriva lui Depp, spunând că a defăimat-o, numindu-o „mincinoasă”. În mărturia ei la Înalta Curte din Londra, Heard a spus că Depp se va transforma într-un alter ego gelos, „un monstru”, după ce a consumat droguri și alcool și a amenințat că o va ucide.

Ea a descris 14 acte de violență și a spus că actorul a sufocat-o și a lovit-o. Judecătorul Nicol, de la Înalta Curte din Londra, care s-a ocupat de caz, a admis că Amber a fost victima unor atacuri multiple, iar Depp a pierdut, astfel, procesul.

În urma hotărârii din noiembrie 2020, în procesul de la Londra pentru calomnie, Depp a fost înlocuit de actorul danez Mads Mikkelsen în al treilea film al francizei „Fantastic Beasts”.

Cel mai recent proces dintre cei doi actori a început pe 12 aprilie, anul acesta.

Johnny Depp (58 de ani) este celebru pentru roluri principale în producțiile „Cry Baby, „Edward Scissorhands” și franciza Disney „Pirații din Caraibe”.

Amber Heard, în vârstă de 35 de ani, este cunoscută pentru rolurile din „Aquaman” și „Justice League”. 

Johnny Depp și Amber Heard s-au cunoscut pe platoul de filmare a filmului „The Rum Diary” în 2011 și s-au căsătorit în 2015. Amber Heard l-a acuzat pe Depp de abuz domestic, după ce i-a cerut să divorțeze în 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE