Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Beyonce a lansat "Renaissance", primul album după o pauză de 6 ani

Beyonce a lansat vineri noul ei album de studio, "Renaissance", cel de-al şaptelea din discografia sa, care era aşteptat cu mare nerăbdare de fanii cântăreţei americane, informează DPA.

Noul disc al vedetei pop, în vârstă de 40 de ani, este primul ce apare pe piaţă după o pauză de şase ani. Precedentul album solo al cântăreţei Beyonce, foarte bine primit de criticii de specialitate, s-a intitulat "Lemonade" şi fusese lansat în 2016, informează Agerpres.

Câte melodii are "Renaissance"?

"Renaissance" este un album cu 16 piese care abordează mai multe stiluri şi care includ influenţe preluate din disco, afrobeat şi house.

Acest album a fost supranumit Act 1 de cântăreaţa Beyonce, care a confirmat recent că discul face parte dintr-o trilogie ce a fost înregistrată în perioada pandemiei de coronavirus.

Vedeta americană a publicat vineri un mesaj pe site-ul ei, similar celui distribuit pe pagina sa de Instagram, în care a dorit să le mulţumească membrilor familiei sale şi fanilor ei pentru sprijinul şi inspiraţia acordate în perioada înregistrării acestui album.

Lansarea de vineri a avut loc la mai puţin de 36 de ore după apariţia în presa americană a unor informaţii despre publicarea neautorizată pe internet a acestui album, un incident care a stârnit reacţii furioase în rândul fanilor artistei.

Membrii fan-clubului Beyonce - cunoscuţi sub numele colocvial "Beyhive" - i-au îndemnat pe internauţi să nu distribuie link-urile asociate acelui download ilegal şi să nu asculte discul vedetei americane înainte de lansarea sa oficială de vineri.

Beyonce lansase un singur single extras de pe acest album, cântecul cu influenţe house "Break My Soul".

Celelalte piese de pe noul disc sunt "I'm That Girl", "Cozy", "Alien Superstar", "Cuff It", "Energy", "Church Girl", "Plastic Off The Sofa", "Virgo's Groove", "Move", "Heated", "Thique", "All Up In Your Mind", "America Has A Problem", "Pure/Honey" şi "Summer Renaissance".

Lansarea de vineri a avut loc la puţin timp după ce vedeta pop şi-a şters toate conturile de pe reţelele de socializare în luna iunie, un gest ce a determinat apariţia unor speculaţii despre lansarea iminentă a unui nou material discografic.

Beyonce, pe coperta British Vogue

https://www.youtube.com/watch?v=jVBt4_PjJ6E

După ce a confirmat că albumul "Renaissance" va fi lansat oficial pe 29 iulie, Beyonce a dezvăluit şi că a fost aleasă să apară pe coperta numărului din luna iulie al revistei British Vogue.

Mai multe petreceri în cadrul cărora vor avea loc sesiuni de ascultare a discului vedetei americane au fost organizate joi seară în lumea întreagă de Sony Music Entertainment, casa de discuri cu care colaborează Beyonce.

După lansarea albumului ei "Lemonade" în 2016, Beyonce a avut totuşi o agendă de lucru destul de încărcată, lansând "Everything Is Love", un album înregistrat cu soţul ei, rapperul Jay-Z, precum şi albumul-vizual "Black Is King".

De asemenea, Beyonce a scris istorie anul trecut, când a devenit cea mai premiată artistă din palmaresul general al galei Grammy Awards.

Vedeta americană a câştigat atunci patru premii Grammy din nouă nominalizări, ajungând la un total de 28 de premii Grammy şi depăşind precedentul record de 27 de trofee, care i-a aparţinut până în 2021 cântăreţei de bluegrass-country Alison Krauss.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE