Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eurovision 2023, organizat în Marea Britanie. Ucraina nu poate găzdui concursul, din cauza războiului

Publicat de: Antonia Ene

Eurovision va fi găzduit anul viitor de Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de organizatorii concursului, care au decis că evenimentul nu se poate desfășura în Ucraina, țara care a câștigat ediția de anul acesta de la Torino.

Potrivit tradiției, statul câștigător are datoria de a organiza următoarea ediție a concursului muzical, însă anul viitor va fi diferit. Motivul pentru care organizatorii au luat această decizie este pentru că războiul izbucnit în Ucraina, în urmă cu șase luni, nu ar permite desfășurarea concursului în siguranță.

Marea Britanie, cea care a ocupat locul al doilea în cadrul competiției de anul acesta, a fost rugată să găzduiască concursul în 2023.

Ucraina, calificată automat în finala Eurovision 2023

Ucraina, ca țară câștigătoare în 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului concurs, împreună cu așa-numitele „Big 5” (acele țări care contribuie financiar cel mai mult: Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit).

Organizatorii anunță că logo-ul evenimentului din 2023 va reflecta organizarea unică a concursului de anul viitor și cooperarea dintre țara gazdă și câștigătorii din acest an.

Regatul Unit a mai fost țară gazdă a competiției muzicale Eurovision de opt ori. Orașul gazdă de anul viitor va fi ales în lunile următoare, în urma unui proces de licitație care va fi demarat săptămâna aceasta.

Mai mulți primari, consilieri și parlamentari își exprimă deja, în mod informal, intenția de a licita, inclusiv reprezentanți din: Aberdeen, Belfast, Birmingham, Brighton, Bristol, Cardiff, Edinburgh, Glasgow, Manchester, Leeds, Liverpool, Londra, Newcastle, Nottingham, Sheffield, Swindon și Wolverhampton.

Anul trecut, criteriile pentru selectarea orașului gazdă s-au bazat pe furnizarea unui loc capabil să găzduiască cel puțin 10.000 de spectatori (precum și un centru de presă), care ar trebui să fie ușor de accesat de la un aeroport internațional și să existe locuri de cazare suficiente, la hotel.

Eurovision Song Contest este cel mai mare eveniment de muzică live din lume, organizat anual, din 1956 de către Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

Competiția din 2022 a ajuns la peste 180 de milioane de telespectatori pe platformele TV și digitale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE