Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viitoarea ediție a concursului Eurovision nu va fi organizată la Kiev, anunță reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune. Ucrainei, câștigătoarea din acest an, nu i se permite găzduirea competiției din cauza riscurilor de securitate.

Organizatorii Eurovision nu s-au decis deocamdată în privinţa ţării care va găzdui ediția din 2023. Ei au anunțat că iau în calcul Marea Britanie, ţara clasată pe locul al doilea la ediţia de anul acesta. De obicei, țara artistului sau a grupului care câştigă concursul Eurovision organizează competiţia din anul următor.

Ucraina, câștigătoarea Eurovision 2022

Kalush Orchestra a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte. Finala de la Torino a fost deschisă de piesa "Give Peace a Chance" a lui John Lennon.

Trupa ucraineană a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari. Membrii trupei au scos la licitație pe Facebook microfonul de cristal, pentru a achiziționa drone pe care să le ofere armatei din Ucraina. Vânzarea trofeului a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil, susținut la Poarta Brandenburg din Berlin, care a avut ca scop colectarea de fonduri pentru materiale medicale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE