Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EUROVISION 2022: Reacția Edei Marcus după ce i-a fost refuzată intrarea în direct la finala competiției

Eda Marcus, prezentatoarea TV care ar fi trebuit să comunice punctajele României în finala Eurovision şi care nu a reușit să intre în direct, a publicat pe contul său de Instagram un clip video cu momentul în care trebuia să transmită în direct.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision, pe motive tehnice. L-am auzit pe Mika (prezentatorul Eurovision de la Torino), spunând că România are o problemă tehnică și că nu mai intrăm. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Consternarea mea este înregistrată. Au sărit pur și simplu peste noi ca și când nu am fi existat…”, a fost mesajul Edei Marcus atașat la video-ul cu reacția live.

România nu a fost admisă în transmisiunea live Eurovision

Rezultatele juriilor din șase țări au fost anulate de către European Broadcasting Union pentru o presupusă tentativă de manipulare a votului. Printre ele este și România. Televiziunea română susține, însă, că nu i-a fost comunicată suspiciunea de fraudă. Mai mult, acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc. Potrivit TVR, România a acordat punctaj maxim echipei din Republica Moldova, dar EBU a dat cele 12 puncte Ucrainei.

„Prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor. Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României.”, a transmis postul public TVR într-un comunicatul referitor la situația creată de anularea rezultatului votului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE