Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curățenie pe ritm techno. Tinerii din Ucraina ajută la reconstrucția țării

Tinerii din Ucraina au găsit o nouă modalitate de a se distra, dar și de a ajuta la reconstrucția localităților puternic afectate de bombardamentele armatei ruse. Un grup de inițiativă organizează adevărate mini-festivaluri de muzică electronică, în timpul cărora participanții trebuie să ajute la curățarea și reconstrucția clădirilor bombardate.

Clean-up rave, sau curățenie pe muzică electronică

Ruinele nu sunt cel mai potrivit loc pentru petreceri, dar tinerii sunt aici pentru un scop bine definit. Au venit în satul Iahidne, din regiunea Cernigov, pentru a ajuta la curățarea și reconstrucția clădirilor avariate. Și dacă se pot bucura și de muzică, cu atât mai bine. Așa-zisele “clean-up rave” au fost organizate deja în mai multe sate din nordul Ucrainei.

„Am venit aici și dorim să sprijinim oamenii care au supraviețuit după ocupația rusă. Pentru că la Kiev a fost o situație normală, dar aici a fost într-adevăr îngrozitor. Oamenii și-au părăsit casele, iar acestea au fost distruse. Multe case au fost avariate. Am vrut să-i ajutăm să le reconstruiască, să-și repare casele și să curețe teritoriul”, spune Tatiana Birianova, membră a organizației de voluntari „Reparăm Împreună”.

„Viața noastră normală este acum voluntariatul”

Majoritatea voluntarilor, tineri de 20 și 30 de ani, au venit din Kiev, care se află la o distanță de aproximativ două ore de mers cu mașina. Sunt voluntari și din vestul țării, din orașul Lvov, dar și din Portugalia, Statele Unite, Germania și alte țări.

„Petrecerile techno, în special festivalurile rave, au fost stilul nostru de viață înainte (n.red. de război). Deci, ne este dor și vrem să revenim la viața normală, dar viața noastră normală este acum voluntariatul”, a mai spus Tatiana.

Acțiunea de curățare de moloz a centrului cultural din localitatea Iahidne a fost cel de-al optulea eveniment organizat de grupul de inițiativă. De asemenea, tinerii au ajutat la reparația a 15 case din sat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE