Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Top 10: Care au fost cele mai căutate personalități pe Google în 2022

De la drama celebrităților din instanță până la conflictul Rusia-Ucraina, lista Google a oamenilor în tendințe în 2022 este un bun indicator al poveștilor și evenimentelor care au generat cel mai mare interes în acest an.

Raportul „ Anul 2022 în căutări – Teme și perspective ” se bazează pe căutări care au crescut pe o perioadă susținută de timp în acest an.

Deci, cine a fost căutat cel mai mult? Să vedem un Top 10.

1. Johnny Depp

În fruntea topului se află actorul Johnny Depp, care în decembrie și-a soluționat reclamațiile pentru defăimare împotriva lui Amber Heard, în urma unui proces de mare anvergură la începutul acestui an, în care fostul cuplu s-a acuzat reciproc de abuz fizic și verbal. Procesul s-a întins pe parcursul a câteva luni și a devenit un fel de fenomen cultural, deoarece milioane de oameni au urmărit procedurile televizate.

2. Will Smith

Will Smith a dat numele multor titluri în acest an, nu pentru cariera sa, ci pentru că l-a pălmuit pe gazda Oscarului Chris Rock , după ce comediantul a glumit pe seama soției actorului, Jada Pinkett Smith. Incidentul a ajuns și pe locul nouă în categoria „știri” de top. Impactul a dus la excluderea lui Smith de la Oscar pentru următorii 10 ani.

3. Amber Heard

În timp ce Depp a câștigat procesul pentru defăimare din SUA, se pare că a câștigat și lupta cu PR, Heard fiind a treia persoană cea mai căutată pe Google din acest an.

În urma deciziei de a-și soluționa procesele pentru defăimare, Heard a spus că decizia de soluționare a fost dificilă: „Nu am ales niciodată asta”, a scris ea pe Instagram.

„Mi-am apărat adevărul și, făcând asta, viața mea așa cum știam că e a fost distrusă. Denigrarea cu care m-am confruntat pe rețelele de socializare este o versiune amplificată a modurilor în care femeile sunt revictimizate atunci când își susțin cauza.”

4. Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a fost clasat ca fiind a patra persoană cea mai căutată, reflectând modul în care războiul din Ucraina a dominat titlurile. La nivel global, „Ucraina” a fost singurul titlu de știre cel mai căutat și al treilea termen de căutare cel mai popular.

5. Chris Rock

În urma confruntării Smith vs. Rock  , gazda premiilor Oscar Chris Rock se află pe locul cinci în topul celor mai căutați pe Google din lume din acest an. El a ocupat, de asemenea, locul al patrulea ca actor cel mai căutat, în timp ce Jada Pinkett Smith a ocupat locul cinci.

6. Novak Djokovic

Djokovic ocupă locul șase, împreună cu cel mai căutat sportiv pe Google.  Câștigătorul a nu mai puțin de 21 de titluri se pregătește pentru o șansă la cea de-a zecea sa coroană la Australian Open, după ce i s-a acordat o viză pentru a concura în Australia în ianuarie. 

Sârbului în vârstă de 35 de ani i s-a interzis să concureze la Australian Open și la US Open din cauza faptului că nu a fost vaccinat, dar a câștigat totuși al șaptelea său titlu la Wimbledon și finala ATP.

Jucătorii de tenis i-au dominat pe cei mai căutați atleți din acest an pe Google, Rafael Nadal și Serena Williams deținând al doilea și al treilea loc global.

7. Anna Sorokin (Delvey)

Escroaca germană, născută în Rusia, Anna Delvey - sau Anna Sorokin - ocupă locul șapte după ce Netflix i-a transformatviața în popularul serial „ Inventing Anna ”, care a fost nominalizat la trei premii Emmy.

Anna a pozat ca o moștenitoare bogată și a încercat să fraudeze hoteluri, bănci și cunoștințe din New York între 2013 și 2017.

8. Andrew Tate

Interesul pentru influența kickboxerului britanic-american Andrew Tate a crescut vertiginos în august, când a fost interzis de pe Instagram, Facebook, TikTok și YouTube pentru încălcarea regulilor comunității fiecărei platforme. Autodescrisul „antrenor de succes” a fost criticat online pentru ceea ce mulți văd drept sfaturi misogine și masculinitate toxică.

9. Rishi Sunak

Ascensiunea lui Sunak la Premiership al Marii Britanii a declanșat o furtună de căutări pe Google, după drama  demisiei lui Liz Truss , statutul de non-dom a soției sale milionare și a devenit primul prim-ministru care nu e alb al Regatului Unit.

10. Simon Leviev

Un alt escroc a ajuns în topul celor mai căutate zece persoane pe Google în 2022. 

Simon Leviev, cunoscut sub numele de Tinder Swindler de la Netflix, a devenit viral în februarie 2022. Escrocul israelian condamnat pentru furt, fals și fraudă ar fi câștigat din înșelătorii aproximativ 10 milioane de dolari de la victime din întreaga Europă între 2017 și 2019.

Documentul-film a dezvăluit cum Leviev a păcălit mai multe femei după ce le-a întâlnit pe populara aplicație de întâlniri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE