Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harvey Weinstein, găsit vinovat pentru infracțiuni sexuale în al doilea proces deschis la Los Angeles

Un juriu din Los Angeles l-a găsit pe Harvey Weinstein vinovat pentru infracțiuni sexuale și comportament sexual neadecvat, în urma unui proces care a durat săptămâni întregi, potrivit Associated Press. Acesta a fost cel de-al doilea proces penal al fostului producător de la Hollywood. Harvey Weinstein, ispăşeşte în prezent, la New York, o pedeapsă de 23 de ani pentru infracţiuni sexuale.

Condamnările au fost legate de o singură victimă. Juriul nu a reușit să ajungă la un verdict cu privire la alte trei capete de acuzare care implicau alte două femei, iar Weinstein a fost achitat de o acuzație de agresiune sexuală formulată de o altă femeie, potrivit AP.

Weinstein riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 24 de ani.

Weinstein, producătorul recompensat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” şi „The King's Speech”, a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale la New York, în februarie 2020. Acuzaţiile la adresa lui au contribuit la alimentarea mişcării #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

Harvey Weinstein a fost extrădat din New York la o închisoare din Los Angeles în iulie 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE