Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou proces pentru Harvey Weinstein. Riscă până la 140 de ani de închisoare

Fostul producător de film Harvey Weinstein, deja condamnat la New York, va reveni luni în faţa justiţiei americane pentru un nou proces pentru viol şi agresiune sexuală la Los Angeles, riscând până la 140 de ani de închisoare, relatează Agerpes.

În vârstă de 70 de ani, producătorul peliculei "Pulp Fiction", ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare în urma condamnării sale la New York. Acest nou proces aproape coincide cu împlinirea a cinci ani de la lansarea mişcării #MeToo, declanşată de dezvăluiri despre comportamentul său de prădător sexual.

La procesul din Los Angeles, Weinstein este acuzat că a violat sau agresat sexual cinci femei în hoteluri, între 2004 şi 2013.

Audierea, care urmează să dureze două luni, începe luni cu selecţia juraţilor. În iulie 2021, fostul magnat de la Hollywood a pledat nevinovat în timpul audierilor preliminare la tribunalul din Los Angeles.

Condamnarea sa în martie 2020 la New York, urmată de o detenţie imediată şi al cărei recurs a fost respins, a fost o victorie semnificativă pentru mişcarea #MeToo.

Aproape 90 de acuzații de agresiune sexuală și hărțuire

În total, aproape 90 de femei, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rosanna Arquette, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Însă termenul de prescripţie a fost depăşit în multe dintre aceste cazuri, unele datând din 1977.

Fostul producător de film a dat întotdeauna asigurări că denunţătoarele sale au fost de acord cu faptele pentru care este acuzat.

Acuzaţiile sunt "nedovedite, necredibile şi nefondate", a declarat avocatul său, Mark Werksman, pentru presă în iulie 2021.

În timpul procesului de la New York, acuzarea le-a cerut juraţilor să creadă acuzaţiile formulate de victime, fără a prezenta însă probe medico-legale şi fără a chema vreun martor la bară.

În California, Harvey Weinstein este acuzat că a violat un model italian într-un hotel din Beverly Hills, în februarie 2013, apoi că a agresat-o sexual pe actriţa Lauren Young în baia altui hotel.

Fostul producător este, de asemenea, acuzat în Marea Britanie de agresiuni sexuale care datează din 1996.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE