Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aparițiile care au marcat lumea modei, în 2022

2022 ne-a oferit o mulțime de ținute memorabile și momente virale pe care trebuie să le amintim, la finalul anului.

Multe evenimente unde designerii își prezentau noile creații au fost amânate, din cauza pandemiei. Lumea modei și-a recăpătat, însă, podiumul, odată cu Met Gala, pe 2 mai 2022, un eveniment de strângere de fonduri, unde personalitățile se costumează ținând cont de o anumită tematică vestimentară.

Kim Kardashian a purtat cea mai scumpă rochie din istorie

Kim Kardashian a creat unul dintre cele mai memorabile momente de pe covorul roșu din toate timpurile, când a purtat rochia lui Marilyn Monroe la Met Gala. Rochia, purtată de Monroe când i-a cântat „La mulți ani” președintelui Kennedy, este deținută de Ripley's, potrivit Euronews Culture.

Actualul proprietar a intrat în Cartea Recordurilor (pentru cea mai scumpă rochie vândută la o licitație) atunci când a plătit pentru ea 4,81 milioane de dolari (4,51 milioane de euro), în 2016.

Piesa vestimentară conține 2.500 de cristale.

În ciuda apariției spectaculoase, Kim Kardashian a fost criticată de istorici pentru alegerea făcută: „Locul piesei este într-un muzeu, nu la un eveniment monden”, a fost părerea generală. Probabil a contat și faptul că vedeta a riscat să deterioreze rochia, atunci când s-a străduit să o îmbrace, deși a slăbit 8 kilograme pentru a o putea purta.

Omagiul designerilor britanici pentru regina Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost unul dintre cele mai mari evenimente ale anului, care a avut un impact deosebit asupra designerilor britanici, deoarece s-a întâmplat în cea mai importantă lună din calendarul modei.

Designerii, inclusiv Burberry și Raf Simons, și-au anulat show-urile pregătite pentru Săptămâna Modei de la Londra. JW Anderson, Erdem, Richard Quinn, Daniel W Fletcher și SS Daley s-au numărat printre cei care au îmbrăcat modelele în haine de culoare neagră pentru defilările de pe podium, în semn de omagiu pentru regină. Hainele erau însoțite de inscripții precum „Majestatea Sa Regina, 1926-2022, Vă mulțumim!”.

Rochia pictată cu spray pe corpul modelului Bella Hadid se transformă în ţesătură

Unul dintre cele mai notabile momente de pe podium al anului 2022 a fost Bella Hadid, la Săptămâna Modei de la Paris, în octombrie. Casa de modă Coperni a depăşit graniţele tehnologiei, în timpul show-ului său de primăvară-vară 2023, îmbrăcând-o pe Bella într-un lichid care, odată solidificat, a format pe corpul modelului, în câteva minute, o rochie albă.

La finalul demonstrației, un designer a apărut pe podium și a stilizat rochia modelului, folosind o singură foarfecă. Soluția pulverizată folosită conținea fibre de bumbac şi fibre sintetice suspendate într-o soluţie de polimer care se evaporă, atunci când lichidul intră în contact cu pielea.

Potrivit Vogue Business, Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant ar fi lucrat cu Manel Torres mai bine de şase luni pentru a perfecţiona efectul vaporizării şi rezultatul acesteia.

Imaginile cu rochia Bellei Hadid au fost preluate cu rapiditate de admiratorii modei și au devenit virale pe platforme precum Tiktok sau Twitter.

Kanye West – „White Lives Matter”

Kanye West, cunoscut și sub numele de Ye, a creat numeroase controverse când a apărut într-un tricou cu sloganul „viețile albilor contează” la o prezentare de modă pentru modelul Yeezy, la care a colaborat cu brandul Adidas.

VEZI GALERIA
2 imagini
Sursă foto: Profimedia

Rezultatul apariției sale a dus la părăsirea sălii de spectacol a celor prezenți la eveniment și la discursuri online aprinse din partea susținătorilor mișcării „Black Lives Matter”. Ye a continuat să facă numeroase remarci antisemite care au provocat pierderea anumitor parteneriate cu Balenciaga sau Adidas.

Timothée Chalamet – pe coperta revistei British Vogue

Actorul Timothée Chalamet a creat o altă premieră pentru lumea modei în 2022. În septembrie a devenit primul bărbat care a apărut solo pe coperta revistei British Vogue. Chalamet a descris ședința foto cu Steven Meisel ca fiind favorita sa până acum.

De asemenea, pentru premiera filmului „Bones and All”, Chalamet a apărut la Festivalul de Film de la Veneția într-o salopetă roșie, fără mâneci și cu spatele gol, și cu o eșarfă în aceeași nuanță, el fiind deja cunoscut pentru aparițiile în costume foarte viu colorate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE