Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea rochiei lui Marilyn Monroe, purtată de Kim Kardashian la Met Gala

Kim Kardashian și-a făcut apariția la Met Gala, pe data de 2 mai, în celebra rochie a lui Marilyn Monroe, pe care acesta a purtat-o atunci când i-a cântat “la mulți ani!” președintelui John F. Kennedy.  

Piesa vestimentară intrată în Cartea Recordurilor: actualul proprietar a plătit pentru ea 5 milioane de dolari.

MET Gala, cel mai important eveniment din lumea modei

MET Gala este un eveniment anual, o celebrare a modei. Se ține în prima luni din mai, încă din 1995. În acest an a avut loc pe 2 mai.

Evenimentul este organizat de o figură ilustră din industrie: Anna Wintour, redactorul-șef al publicației Vogue.  Participanții, nume mari din lumea modei, a muzicii sau filmului, sunt invitați personal de gazdă.

MET Gala are loc – așa cum îi spune și numele -  la Muzeul de Artă Metropolitană din New York iar fiecare ediție propune o temă diferită.  În acest an, de exemplu, a fost  “Glamour aurit”.

Kim Kardashian a povestit că gândul i-a zburat imediat la momentul istoric în care Marilyn i-a cântat președintelui Kennedy.  

Cea mai scumpă rochie din istorie

Rochia pe care a purtat-o actrița, atunci, este una dintre cele mai valoroase piese de colecție din lumea modei.  În 2016, a intrat in Cartea Recordurilor. Este cea mai scumpă rochie vândută la o licitație – Ripley’s, o casă de colecție, a plătit aproape 5 milioane de dolari pentru ea.

Piesa vestimentară a fost creată de un designer de la Hollywood, Jean-Louis. Culoarea era gândită să complimenteze pielea actriței.  Peste material, au fost adăugate 2.500 de cristale.

În ciuda apariției spectaculoase, Kim Kardashian a fost criticată de istorici pentru alegerea făcută: locul piesei este într-un muzeu, și nu la un eveniment monden, a fost părerea generală. Probabil a contat și faptul că vedeta s-a chinuit vizibil să intre în rochie, deși a slăbit 8 kilograme ca să o poată purta.

Evident, fanii i-au luat apărarea. Exact ca Marilyn, Kim Kardashian este cea mai fotografiată femeie din lume și are tot dreptul să poarte piesa istorică, spun aceștia.

Kim Kardashian le-a răspuns criticilor într-un mod cât se poate de surprinzător: a postat pe Instagram o fotografie în care poartă o a doua rochie a lui Marilyn, de la Globurile de Aur din 1962.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE