Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden spune că Donald Trump "va contesta" rezultatul alegerilor din SUA dacă va pierde

Preşedintele american Joe Biden a declarat într-un interviu publicat luni că, în opinia sa, rivalul său republican Donald Trump "va contesta" rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie dacă va pierde, informează AFP.

"Cred că el va face totul ca să câştige. Dacă eu câştig - atunci când voi câştiga - eu cred că el va contesta rezultatul", a declarat democratul de 81 de ani într-un interviu realizat în ianuarie cu un jurnalist al săptămânalului New Yorker.

"Sunt singurul care l-a învins vreodată. Şi îl voi învinge din nou", a spus Joe Biden.

"Dacă aţi crede că sunteţi cel mai bine plasat pentru a învinge pe cineva care, în caz de victorie, ar schimba însăşi natura Americii, ce aţi face?", a întrebat democratul, care estimează dintotdeauna că este cel mai bun candidat posibil în faţa lui Donald Trump.

Popularitatea lui Joe Biden, în scădere

Cu toate acestea, actualul preşedinte american este impopular, vârsta constituind este o preocupare majoră pentru alegători, iar mai multe recente sondaje de opinie dau avantaj predecesorului său republican în ceea ce priveşte intenţiile de vot.

Însă Joe Biden este convins că mesajul central al campaniei sale, cel al apărării democraţiei şi păcii civile, va avea câştig de cauză.

"Cum putem noi, într-o democraţie, să alegem preşedinte pe cineva care spune că violenţa este acceptabilă?", a declarat Biden în interviul pentru New Yorker.

Preşedintele Joe Biden a criticat de asemenea atitudinea presei care, potrivit lui, nu realizează cât de mare este ameninţarea autoritară pe care o reprezintă Donald Trump, marele favorit al alegerilor primare republicane. "E ca şi cum aţi fi devenit cu toţii insensibili", a reproşat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE