Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump a fost arestat. E primul fost președinte american căruia i se face o fotografie de identificare

Fostul președinte american Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp, joi, într-o închisoare din Atlanta, fiind acuzat de tentativă de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidențiale desfășurate în 2020 în statul Georgia. Nu a putut evita procedurile judiciare în astfel de cazuri, așa că a devenit primul fost președinte american căruia i se face o fotografie de identificare.

Pe lângă fotografia istorică, Donald Trump a plătit o cauțiune de 200.000 de dolari pentru a rămâne în libertate. Este o parodie juridică, s-a apărat Trump.

Exact ca în cazul oricărei persoane plasate în arest, Donald Trump a fost măsurat și cântărit pentru a fi realizată fotografia judiciară.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Trump a fost "înregistrat" ca orice inculpat urmărit penal, cu caracteristicile sale fizice detaliate: 1, 90 metri, 98 kg, păr blond şi numărul de înregistrare P01135809.

În celelalte trei dosare în care este vizat, lui Donald Trump nu i s-au făcut fotografii de identificare. Procesul care i s-a intentat în Georgia este însă diferit. Donald Trump s-a prezentat la închisoarea din comitatul Fulton și abia după asta se va prezenta în fața unui judecător. Procurorul care instrumentează cazul și șeriful din comitatul Fulton au declarat că Trump va fi tratat la fel ca orice alt inculpat.

Cât a plătit Donald Trump cauțiune pentru a fi eliberat

Fotografia de identificare (”mugshot”) a lui Donald Trump a fost realizată de serviciile şerifului capitalei statului Georgia și a apărut pee primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare, conform Agerpres.

După ce a trebuit să treacă prin această procedură legală, Trump a fost eliberat pe o cauțiune de 200.000 de dolari și a părăsit închisoarea din Atlanta într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.

Reacția lui Trump în cazul procesului din Georgia

Înainte de a se îmbarca din nou în avionul sau privat, Donald Trump a denunţat un "simulacru de justiţie" şi o "ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

”Cred cu adevărat că este o zi foarte tristă pentru Statele Unite. Așa ceva nu ar trebui să se întâmple niciodată. Ceea ce a avut loc aici este o parodie de justiție. Nu am greșit cu nimic.

Eu nu am greșit cu nimic. Și toată lumea știe asta. Nu am avut niciodată un asemenea sprijin. Și asta e valabil și pentru ceilalți. Ceea ce fac ei este o interferență electorală, încearcă să intervină în alegeri”, a afirmat fostul președinte republican Donald Trump.

În continuare, miliardarul republican pune la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 câştigate de Joe Biden.

Înainte de Donald Trump, mai mulţi dintre cei 18 inculpați în acest proces au trecut în această săptămână prin închisoarea din comitatul Fulton, o unitate supraaglomerată şi cunoscută pentru condiţiile insalubre.

Toţi au fost acuzaţi pe 14 august de încercări ilegale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Cu toate acestea, Donald Trump rămâne favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE