Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olaf Scholz nu îi dă șanse lui Donald Trump pentru un nou mandat de președinte al SUA: Mai plauzibil ca Biden să fie reales

Cancelarul german Olaf Scholz crede că este puțin probabil ca republicanul Donald Trump să fie reales președinte al Statelor Unite, însă recunoaște că Berlinul analizează ”cu grijă scenariile în toate situaţiile internaţionale”, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Șeful Guvernului federal de la Berlin crede, însă, că este ”mai plauzibil ca preşedintele (în exerciţiu Joe) Biden să fie reales”.

Cancelarul german și-a exprimat preferințele cu privire la alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2024, cu ocazia unui eveniment organizat vineri de Augsburger Allgemeine şi găzduit de ziarul german cu acelaşi nume.

În schimb, Olaf Scholz nu a dorit să comenteze în momentul în care a fost întrebat dacă Guvernul de la Berlin este pregătit totuși pentru o victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA și ce consecințe ar avea un astfel de rezultat asupra politicii internaționale.

”Cred că vă puteţi da seama că deja analizăm cu grijă scenariile în toate situaţiile internaţionale", a răspuns cancelarul german, conform sursei citate.

Cancelarul german Olaf Scholz, sprijin pentru Joe Biden

De asemenea, Olaf Scholz a salutat ”experienţa incredibilă a lui Biden în politica internaţională” şi ”buna judecată” a actualului preşedinte american. Cancelarul german este de părere că liderul de la Casa Albă este cel care are cele mai mari şanse să soluţioneze divizările din societatea americană.

”Dacă există cineva care are vreo şansă să depăşească această divizare şi să se opună divizării, atunci acel cineva este preşedintele democrat Biden", a punctat Scholz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE