Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aderarea României la spațiul Schengen, blocată. Europarlamentar: ”Vom condamna Austria pentru acest abuz”

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul Partidului Mişcarea Populară, a declarat că românilor li se face ”o mare nedreptate” prin refuzul de a fi acceptați în spațiul Schengen. De asemenea, el a amintit că a deschis un proces la Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene, ”unde vom condamna Austria pentru acest abuz de drept”.

Eugen Tomac a făcut aceste afirmații, sâmbătă, la Conferinţa Naţională a partidului Forţa Dreptei, potrivit Agerpres.

O mare nedreptate care ni se face nouă, românilor, este cea privind refuzul de a fi acceptaţi în spaţiul Schengen, în spaţiul fără frontiere al Uniunii Europene. Nu ne batem cu demagogie, ne batem cu instrumente legale pe care le avem la dispoziţie.

De aceea am deschis un proces la Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene, unde vom condamna Austria pentru acest abuz de drept.

Suntem 20 de milioane de cetăţeni români care merită să se bucure alături de ceilalţi cetăţeni europeni de libertatea de circulaţie. Mai avem un obiectiv în care eu cred mult, la fel ca şi preşedintele dumneavoastră, domnul Orban, şi anume unirea Republicii Moldova cu România", a precizat Eugen Tomac, conform sursei citate.

De asemenea, liderul PMP și-a exprimat încrederea că Dreapta va putea ”scrie istorie” la alegerile care vor avea loc anul viitor.

"Dreapta înseamnă respect pentru lege. Dreapta nu pune sub semnul întrebării ataşamentul nostru faţă de Uniunea Europeană. Dreapta nu pune sub semnul întrebării statutul nostru în cadrul NATO. (...) Deşi pare imposibil, deşi pare foarte greu, eu sunt convins că în 2024 putem scrie istorie. (...) Trebuie să le arătăm celor din PSD şi anexelor create că România nu poate rămâne pradă în faţa acestor jocuri mizerabile. Perspectiva de unire a forţelor de Dreapta îi bagă în corzi. (...) Noi nu trebuie să ne batem doar pentru obiectivele noastre politice. România nu trebuie raportată doar la ce avem în ţară, pentru că avem în Uniunea Europeană peste 5 milioane de cetăţeni români", a mai spus Tomac.

Partidul Forța Dreptei va prezenta în cadrul reuniunii de sâmbătă strategia politică a formațiunii pentru anul 2024, principalele direcţii ale programului de guvernare şi calendarul alegerilor interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE