Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Austria, hotărâtă să continue blocarea aderării României la Schengen. Ce i-a transmis Karl Nehammer cancelarului german Olaf Scholz

Austria va continua să blocheze în continuare aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat de înțeles că Guvernul de la Viena nu și-a schimbat punctul de vedere în legătură cu extinderea spațiului de liberă circulație și a reiterat că Bulgaria se confruntă cu ”provocări incredibil de mari” privind migrația din cauza graniței cu Turcia.

Karl Nehammer a făcut aceste afirmații, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, cu prilejul primei vizite oficiale efectuate de cancelarul german Olaf Scholz în Austria.

În legătură cu demersurile Austriei de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, Karl Nehammer a subliniat că "provocările incredibil de mari" ale Bulgariei în ceea ce privește migrația "din cauza frontierei sale externe lungi cu Turcia" vor fi acum mai mult în centrul atenției, pentru prima oară n cadrul Uniunii Europene, arată publicația Diepresse.com.

De altfel, șeful Guvernului de la Viena nu a dat de înțeles că Austria și-ar fi schimbat poziția în privința blocării accederii României și Bulgariei la Schengen, notează Volksblatt.at.

În schimb, cancelarul Olaf Scholz a reiterat poziția Germaniei care susține aderarea celor două țări la Schengen.

De asemenea, Olaf Scholz consideră că, în prezent, controalele la frontiera cu Austria sunt "indispensabile", având în vedere cifrele actuale ale migrației.

În același timp, cancelarul german și-a exprimat încrederea că noua politică de azil a Uniunii Europene, aflată în prezent în curs de negociere, precum și acordurile cu țările de origine și de tranzit, vor îmbunătăți numărul de migranți în Europa. Atât Scholz, cât și Nehammer au evidențiat dificultățile generate de faptul că solicitanții de azil care ajung în Austria și Germania prin Ungaria nu au fost în mare parte înregistrați la frontiera externă a UE, contrar regulamentului actual.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE