Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arome mai puțin obișnuite: O gelaterie germană oferă înghețată cu gust de greieri

O gelaterie din Germania și-a extins meniul cu o ofertă mai puțin obișnuită: cupe cu aromă de greieri cu greieri maro uscați deasupra. Dulceața neobișnuită este disponibilă la magazinul lui Thomas Micolino din orașul Rottenburg am Neckar din sudul Germaniei, potrivit AP.

Micolino are obiceiul de a crea arome care sunt departe de preferințele tipice ale germanilor pentru înghețata de căpșuni, ciocolată, banane și vanilie. În trecut, el a oferit înghețată cu cârnați de ficat și brânză Gorgonzola, precum și înghețată placată cu aur, la prețul de 4 euro pe cupă.

"Sunt o persoană foarte curioasă și vreau să încerc totul", a declarat Micolino. "Am mâncat o mulțime de lucruri, inclusiv multe lucruri ciudate, iar greierii erau ceva ce încă mai voiam să încerc, de asemenea sub formă de înghețată."

Permiterea utilizării insectelor în alimente

Faptul că acum poate produce aroma de greieri se datorează unui regulament al Uniunii Europene care permite utilizarea insectelor în alimente. Conform regulamentului, greierii pot fi congelați, uscați sau folosiți sub formă de pulbere. UE a permis deja lăcustele migratoare și larvele de gândaci de făină ca aditiv alimentar.

Înghețata lui Micolino este preparată din făină de greieri, smântână, extract de vanilie și miere, iar pe deasupra este acoperită cu greieri întregi uscați. Are un "gust surprinzător de delicios" - sau cel puțin așa a scris el pe Instagram.

Vânzătorul creativ spune că, deși unii oameni sunt dezgustați și chiar supărați că oferă înghețată cu insecte, clienții curioși au apreciat în mare parte noua aromă.

"Cei care o încearcă sunt foarte entuziasmați", a spus Micolino. "Am clienți care vin aici în fiecare zi și cumpără câte o cupă".

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE