Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Tosca”, jucată pe scena Operei din Iași. Spectacolul aniversar a fost sold out

Mii de spectacole și jumătate de milion de spectatori. Așa arată Opera Națională Română din Iași, în cifre, la 66 de ani de când a avut loc primul eveniment din istoria teatrului liric ieșean.

La ceas aniversar, Opera din Iași oferă publicului „Tosca”, același spectacol de la deschiderea din 1956. Iar toate biletele la spectacole au fost deja vândute.

Primul spectacol jucat

„Tosca” este spectacolul cu care Opera din Iași și-a deschis scena către public acum 66 de ani. E o tradiție ca în fiecare an opera lui Giacomo Puccini să marcheze aniversarea.

Printre invitații speciali se numără foști artiști care au făcut parte din spectacol de-a lungul anilor.

Daniel Magdal, tenor: „Încărcat de emoție, de bucurie și de fericire pentru că mă întorc după zece ani de absențe pe scena Operei pe care am crescut pentru că de la nouă ani am fost prezent în permanență.”

Sold out la fiecare spectacol

Anual, aproximativ 70 de mii de oameni aleg sala Operei din Iași, mereu neîncăpătoare.

„Este o seară spectaculoasă aici, la Operă în Iași. Într-adevăr, e o onoare să participăm. Biletele se găsesc foarte, foarte greu și trebuie să fii mereu atent la programul de la Operă”, spune o spectatoare.

Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei din Iași: „Vorbim de mii de spectacole, vorbim de distribuții celebre, celebrisime. Opera, grație distribuțiilor, reușește să aibă sold out la fiecare spectacol.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE