Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IAȘI | Spectacol de operă în aer liber. S-a deschis stagiunea Operei din Iași

Spectacol de operă și culoare la Iași. Mii de oameni s-au bucurat de o gală fastuoasă a deschiderii stagiunii Operei din Iași, a 66-a. Deși a plouat puternic înainte de începerea spectacolului, stropii nu i-au împiedicat pe oameni să rămână și să se bucure, spun ei, de două ore de artă în aer liber.

Deschiderea stagiunii Operei Naționale din Iași a adunat în fața scenei de la Palatul Culturii mii de oameni. Aria "La calunnia" din opera Il barbiere di Seviglia și Aria "Toreadorului" din opera "Carmen" au fost câteva dintre cele 22 de opere și operete care au încântat publicul.

Celia Costea – soprană: E mai greu de cântat în aer liber. În ciuda vremii, totuși, publicul este numeros. Ne bucurăm foarte mult.

Surpriza serii a fost Noemi, o elevă în clasa a XI-a care a debutat ca solistă pe scena Operei din Iași.

Noemi Onuca, soprană, elevă în clasa XI-a: Palatul este una dintre cele mai frumoase locații din Iași, consider. Și cred că a fi pe scenă aici înseamnă mai mult decât a cânta, înseamnă a fi prezent într-un loc în care cu adevărat te simți acasă.

Ce au spus spectatorii

„Minunat, o bucurie pentru sufletul nostru.”

„Ne bucură că putem sta și afară și seara și muzică și culoare. E ceva deosebit.”

„Mi-a plăcut foarte mult. Am fost personal impresionată de întreg repertoriul.”

Toate spectacolele Operei Române din Iași se joacă, anul acesta, cu casa închisă. Asta înseamnă 750 de persoane prezente în sala de spectacol. Peste 50 de mii de spectatori într-o stagiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE