Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eveniment inedit la Sibiu. 500 de chitarişti vor cânta în acelaşi timp 20 de piese folk-rock

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Sibiul va găzdui, timp de trei zile, „Guitar Meeting”, cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor. Spectacolele încep din 9 septembrie, fiind organizate în două locații: Muzeul Astra şi Piaţa Mică.

La concertul Manifest sunt așteptați aproape 500 de chitariști care vor cânta în același timp 20 de piese piese folk-rock.

Guitar Meeting 2022, la Sibiu. Viţa de Vie, Trooper și Mircea Vintilă, pe lista artiștilor care vor urca pe scenă

Concerte în aer liber vor fi susținute de Viţa de Vie, Trooper, Semnal M, Antract, Mircea Vintilă şi Emeric Imre & Marius Roje.

Guitar Meeting 2022 debutează, vineri, 9 septembrie, cu seria de concerte ce aduce în atenţie tineri artişti din toată ţara, Young Revolution Warm-Up, în Muzeul Astra. În cadrul evenimentului, vor urca pe scenă trupe care au concertat în cadrul edițiilor anterioare Guitar Meeting şi care au evoluat odată cu festivalul.

Guitar Meeting 2022, la Sibiu. Programul complet

Vineri, începând cu ora 17:00, vor fi concerte de folk-ul autentic, precum și noi direcţii ale sound-ului rock propuse de Revolver, Archvile, Generaţia Folk, Transilvanian Frost şi Mark Fulop. Seara se încheie cu două concerte live susţinute de trupele Trooper şi Semnal M, de la ora 20:00.

Sâmbătă, 10 septembrie, festivalul continuă tot în Muzeul Astra cu marele Concert Manifest, începând cu ora 17:00. Sute de chitarişti veniţi din peste 30 de oraşe vor fi, timp de trei ore, protagoniștii unui spectacol inedit. Ei s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în acelaşi timp un playlist format din 20 de piese folk-rock româneşti şi internaţionale, acompaniaţi de mari artişti invitaţi pe scenă.

Adrian Despot de la Viţa de Vie va cânta "Praf de stele", Emeric Imre va încânta iubitorii muzicii folk cu "Nebun de alb", Mircea Vintilă - "Vinovaţii fără vină" de Pasărea Colibri, Ştefan Boldijar de la Semnal M va evoca nostalgia prin piesele "La fereastra ta" şi "Primăvara Românescă", iar Paul Radu îi va acompania pe chitarişti pe cele două piese Antract - "Trebuie să crezi" şi "Iubirea".

Concert ”Vița de Vie” la Muzeul Astra din Sibiu

Tot sâmbătă, 10 septembrie, Muzeul Astra va găzdui o serie de concerte live de chitară. Pe scena de la Târgul de ţară vor urca artiştii folk Mircea Vintilă şi Emeric Imre & Marius Roje, de la ora 14:00. Tot la Muzeul Astra vor concerta artiştii de la Band of brothers and sisters şi pe tinerii Jenifer Mohebbi şi Tudor Miron.

După spectacolul chitariștilor, va avea loc, de la ora 20:00, concertul live Vița de Vie”, la scena "Scena de pe lac".

Potrivit organizatorilor, accesul în zona de festival din Muzeul Astra se face prin achiziţionarea în ziua evenimentului a unui bilet de acces în muzeu sau prin prezentarea unui abonament. Biletele pot fi achiziţionate online de pe muzeulastra.ro/bilete-abonamente şi fizic de la casieria principală a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, poarta I, Pavilion Muzeal Multicultural.

Concert Antract în Piața Mică din Sibiu. Intrarea este liberă

Duminică, Guitar Meeting se mută în Piaţa Mică din Sibiu. Aici vor avea loc concertele Young Revolution, dedicate trupelor tinere şi foarte tinere. Cele mai multe dintre ele vor cânta în premieră la Guitar Meeting, fiind formate din chitarişti participanţi la ediţiile anterioare. Din line-up fac parte sibienii de la Vârfu Omu şi trupele Overbeat, Azimut, Dollface şi The Howlers.

În încheierea festivalului, trupa Antract va marca un concert live, de la ora 21:00. Toate concertele programate în Piaţa Mică sunt cu intrare liberă.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Play şi co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi AFCN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE