Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elful din Sibiu. Artistul plastic pasionat de lumea fantastică a elfilor

Cum ați reacționa dacă într-o zi v-ați întâlni cu un elf? La Sibiu, în orașul vechi, lucrul acesta este cât se poate de posibil. Pentru că un artist bijutier are o pasiune pentru tot ce înseamnă lumea fantastică a elfilor.

Dacă ați văzut seria Stăpânul Inelelor sau ați citit cărțile lui Tolkien care au inspirat-o, știți deja ce este un elf. Mai mult decât atât, îl îndrăgiți probabil pe celebrul Legolas, expertul în mânuirea arcului și cel care se oferă să ajute Frăția Inelului.

Doi elfi în Sibiu

Dacă totuși, aflați la Sibiu, întâlniți un elf sau chiar doi, să nu vă mirați. Ei sunt Daniel și ucenica sa, cea care învață să vorbească, dar și să scrie în sindariană, un dialect al elfilor.

Daniel Florian, artist plastic și bijutier: „Toată pasiunea legată în special de cultura elfilor a început tocmai citind cărți. Nu neapărat cărțile lui Tolkien, despre Stăpânul Inelelor, și toate poveștile care sunt acolo, pentru că sunt cel puțin șapte cărți. Dar, în general, toate cărțile de fantasy, despre lumi atât de bine puse la punct încât au sens.”

Pasiunea pentru elfi, născută din lectură

Daniel este artist plastic și bijutier. Pasiunea sa pentru tot ce înseamnă lumea fantastică a elfilor a venit mai întâi prin lectură. Este pasionat de cărțile fantasy. Apoi a început să susțină ateliere pentru copii. Ei sunt, de fapt, cei mai curioși să afle poveștile din spatele unui personaj.

Daniel Florian, artist plastic și bijutier: „Copilașii, dar nu numai copilașii, toată lumea este plăcut surprinsă să vadă așa ceva în centrul Sibiului. Și atunci sunt curioși și mă întreabă de ce am urechi așa. Și atunci le explic: uitați, am aici niște cărți, din care m-am inspirat, și puteți învăța și voi despre cultura lor și chiar să vorbiți, să scrieți în dialectele lor. Sunt vreo 30 de dialecte ale elfilor, de fapt, în întregul tărâm Arda.”

Aspectul de elf al lui Daniel este completat de lentilele de un galben aprins, care îți atrag privirea.

Daniel Florian, artist plastic și bijutier: „Lentilele galbene nu sunt neapărat specifice unei rase de elfi. Ci mai mult din deducțiile mele aparțin unor elfi care sunt preocupați de protejarea vietăților pădurii. Ochii galbeni sunt în general specifici animalelor. Și atunci eu aș fi practic un elf protector al animalelor.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE