Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

My Ladies Rock, la Sibiu. Spectacol de dans, omagiu adus artistelor celebre

Extravagante, talentate și ambițioase, primele doamne ale muzicii rock sau blues au avut destine, uneori impresionante, alteori, dramatice. Povestea lor, transpusă în dans, a fost prezentată publicului, la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Le-au fost dedicate 14 piese muzicale celebre și tot atâtea momente coregrafice.

„My Ladies Rock” este un spectacol de dans energic și sensibil. O istorie, în pași de dans, a unor artiste celebre din lumea muzicii: Brenda Lee, Aretha Franklin, Janis Joplin sau Patti Smith.

Spectacol cu mesaj

„Este un spectacol foarte reușit, adică reușit din punct de vedere coregrafic, dar și un spectacol cu mesaj. Se leagă de anii 70 și de nebunia rockului, a rockului feminin de această dată, dar are mare legătură cu ceea ce se întâmplă acum. Cu această mișcare de emancipare, cu diversitate, cu incluziune, cu acești termeni la modă care, în acest spectacol, sunt internalizați și exteriorizați pentru că e un spectacol de rock îndrăgit și, în același timp, cu foarte multă substanță”, susține Gilda Lazăr, director Corporate Affairs and Comunications JTI Romania.

Spectacolul a fost montat de una dintre cele mai apreciate companii de dans din Franța, Jean-Claude Gallotta, și a fost jucat și la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru.

„Este o combinație de dorințe, de istorie a acestor artiste care au fost nevoite să răzbată în carieră. Uneori au reușit, alteori nu. E adevărat că, în Europa, spectacolul este considerat unul plin de veselie, dar este și unul care vorbește despre traume, depresie și, mai apoi, dispariție, din cauza exceselor. Dar și despre artiști și artiste care au reușit să depășească astfel de momente”, spune Mathilde Altaraz, coregrafă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE