Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul căutărilor Google în 2023, la nivel global. Barbie, Messi și războiul Israel-Hamas, printre subiectele care au stârnit interes

Compania americană Google a publicat ”Anul în căutare”, o trecere în revistă a celor mai importante căutări pe Internet, la nivel global, în anul 2023. Internauții au fost curioși să afle despre cultura pop (Barbenheimer), despre decesul unor personalități îndrăgite și despre știri cu repercusiuni la nivel mondial.

Războiul Israel-Hamas s-a aflat în topul tendințelor în materie de știri în 2023, potrivit datelor globale ale Google, urmat de căutările despre submersibilul TItan care a făcut implozie în iunie, în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, precum și de cutremurele devastatoare din februarie din Turcia și Siria.

Care au fost cele mai căutate personalități pe Google în 2023

Damar Hamlin a fost cea mai importantă persoană în topul Google, când vine vorba despre căutări în anul 2023. Jucător al echipei de fotbal american Buffalo Bills din NFL, Hamlin a fost la un pas de a face infarct pe teren în timpul unui meci disputat în ianuarie, însă de atunci a avut o revenire spectaculoasă.

Actorul Jeremy Renner, care a supraviețuit unui grav accident cu un plug de zăpadă la începutul anului 2023, urmează în topul căutărilor Google în 2023. De asemenea, regretatul Matthew Perry și Tina Turner au condus tendințele de căutare în rândul celebrităților care au decedat în 2023.

”Barbie”, cel mai căutat film pe Google în 2023

În lumea divertismentului, pelicula "Barbie" a dominat anul acesta tendințele în materie de filme în căutările Google - urmat de "Oppenheimer" și de thrillerul indian "Jawan".

În domeniul televiziunii, "The Last of Us", "Wednesday" și "Ginny and Georgia" au fost primele trei emisiuni în trend în 2023.

Cea mai căutată melodie pe Google în 2023

Melodia "アイドル (Idol)" a lui Yoasobi a fost cel mai bun cântec în trendurile Google. Au urmat "Try That In A Small Town" a lui Jason Aldean - care a urcat în topuri după controversele din această vară - și "Bzrp Music Sessions, Vol. 53" a lui Shakira și Bizarrap.

Messi, cel mai căutat sportiv pe Google

Bibimbap a fost cea mai importantă rețetă în tendințe. Inter Miami CF, noua echipă de fotbal a superstarului argentinian Lionel Messi, a condus tendințele Google pentru cluburi sportive.

În SUA, în mod special, mulți internauți au folosit motorul de căutare Google pentru a afla de ce ouăle, biletele la Taylor Swift și sticlele de sriracha erau atât de scumpe.

Mai mult, "rizz", desemnat recent cuvântul anului de către Oxford, a fost un lider în materie de căutări la capitolul definițiilor de argou.

Cum afli care au fost cele mai căutate cuvinte pe Google în ultimii ani

Puteți găsi mai multe informații, inclusiv liste specifice fiecărei țări și tendințe din anii trecuți, în arhiva Google "Year in Search". Compania americană spune că a colectat rezultatele căutărilor din 2023 de la 1 ianuarie până la 27 noiembrie a acestui an.

Google nu este singurul care publică date anuale pe măsură ce anul 2023 se apropie de sfârșit - de la căutări în dicționare până la difuzări de muzică. De exemplu, Wikipedia a publicat săptămâna trecută lista de sfârșit de an a celor mai vizualizate intrări - cu articolul despre ChatGPT în fruntea clasamentului.

Pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a motorului de căutare, Google a publicat, de asemenea, cele mai importante date de căutare "din toate timpurile" în diverse categorii specifice. Din 2004 (când datele privind tendințele companiei au devenit disponibile pentru prima dată la nivel global), cel mai căutat câștigător Grammy din toate timpurile a fost Beyoncé, de exemplu, în timp ce marele fotbalist portughez Cristiano Ronaldo este cel mai căutat atlet, iar cel mai căutat film sau distribuție TV este "Harry Potter".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE