Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple a lansat iOS 17.2. Aplicația noului sistem prin care utilizatorii își pot exprima recunoștința

Compania americană Apple a prezentat iOS 17.2, a doua actualizare importantă disponibilă pentru modelele iPhone recent lansate pe piață. Update-ul include noua aplicație Journal, concepută pentru ca utilizatorii să scrie despre evenimentele din viața lor cu ajutorul unor sugestii ce se bazează pe date existente în telefon, precum și opțiunea de a înregistra clipuri 3D, relatează The Verge.

Prin aplicația Journal, Apple speră să vină în sprijinul utilizatorilor iPhone pentru a ”reflecta și a-și exprima recunoștința prin intermediul jurnalului, care s-a dovedit că îmbunătățește starea de bine”

”Utilizatorii pot surprinde și scrie despre momentele de zi cu zi și evenimentele speciale din viața lor și pot include fotografii, videoclipuri, înregistrări audio, locații și multe altele pentru a crea amintiri bogate. Învățarea automată pe dispozitiv oferă sugestii personalizate pentru a inspira paginile din jurnal, iar notificările personalizabile îi ajută pe utilizatori să își dezvolte obiceiurile de scriere.

Cu noul API pentru sugestii de jurnal, aplicațiile de jurnal de la terți pot sugera, de asemenea, momente despre care utilizatorii să scrie. Jurnalul și API-ul pentru sugestii de jurnal sunt disponibile odată cu lansarea iOS 17.2”, se arată în comunicatul Apple.

VEZI GALERIA
4 imagini

Prin actualizarea sistemului de operare, Apple poate oferi sugestii pentru intrările din jurnal, pe baza activității din alte aplicații. De exemplu, utilizatorilor li s-ar putea sugera să scrie despre o călătorie cu ajutorul imaginilor existente în galeria foto a telefonului, însoțite de recomandarea de a scrie în jurnal ”ce vă veți aminti cel mai mult despre ziua în care ați ieșit?".

De asemenea, dispozitivul inteligent ar putea sugera crearea unei pagini de jurnal în urma unui antrenament sau după un podcast pe care l-ați ascultat.

Apple a lansat iOS 17.2 cu opțiunea de filma clipuri 3D

De asemenea, iOS 17.2 oferă posibilitatea utilizatorilor de a filma clipuri video 3D, o funcție anunțată odată cu lansarea seriei iPhone 15 în septembrie. Astfel, înregistrarea video este realizată simultan de camera principală a telefonului și de cele ultrawide.

Noul sistem de operare iOS 17.2 permite setarea butonului ”Acțiune” în cazul telefonului iPhone 15 Pro pentru a traduce fraze. În plus, sunt disponibile noi widgeturi pentru vreme și noi funcții pentru aplicația Mesaje, inclusiv un buton de recuperare pentru a trece rapid la primul mesaj necitit dintr-o conversație.

Această actualizare oferă și suportul Qi2 pentru iPhone 13 și 14, ceea ce ar facilita o încărcare wireless mai rapidă de 15 W, fără a fi nevoie de un încărcător de marcă MagSafe.

Apple, actualizări pentru posesorii de smartwatch-uri

Apple a adus și alte schimbări ecosistemului său, prin update-ul lansat luni. Sistemul watchOS 10.2 permite utilizatorilor Series 9 sau Ultra 2 să înregistreze datele aplicației Health folosind Siri pe ceasul inteligent, lucru posibil datorită capacității Siri pe dispozitiv a cipului S9.

Actualizarea tvOS 17.2 pentru Apple TV adaugă o nouă funcție de bară laterală pentru schimbarea rapidă a profilurilor și o aplicație TV reproiectată.

iOS 17.2 este disponibil pentru aceeași gamă de modele de iPhone ca iOS 17. Printre acestea se numără iPhone XS, XS Max și XR din 2018, precum și a doua și a treia generație de iPhone SE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE