Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple a lansat iPhone 15, noul smartphone cu încărcător USB-C. Care va fi prețul

Compania Apple a lansat marți noul model iPhone 15. Smartphone-ul vine dotat cu un display mai luminos, o cameră de 48 de megapixeli cu funcții avansate de fotografiere, precum și cu o baterie ce conține în cobalt reciclat în totalitate. Printre noutăți se numără dotarea telefonului cu port de încărcare USB-C. De asemenea, noul smartphone va beneficia de sisteme de asistență rutieră prin satelit, relatează Reuters.

iPhone 15 a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat la sediul Apple din Cupertino, California, pe fondul unei incertitudini economice, în special în China. Este a treia piață ca mărime a Apple, care se confruntă restricțiile privind folosirea iPhone-urilor în instituțiile guvernamentale chineze.

Potrivit experților Apple, seria iPhone 15 Pro folosește aluminiu reciclat în proporție de 100% și dispune de un design ce permite înlocuirea mai facilă a sticlei de pe carcasa din spate, în cazul în care se sparge. În loc de aluminiu anodizat pentru protecție suplimentară, Apple a folosit un strat de PVC pentru a permite patru finisaje.

"Acesta este materialul cel mai de calitate pe care l-am folosit vreodată la o carcasă de iPhone", a spus Greg "Joz" Jozniack, vicepreședinte al companiei Apple.

Alb, Albastru și Titan negru fac parte din gama de culori.

Cât costă iPhone 15 și iPhone 15 Plus

Kaiann Drance, vicepreședintele Departamentului de Marketing, a afirmat că iPhone 15 și iPhone 15 Plus au prețuri ce pornesc de la 799 de dolari, respectiv 899 de dolari.

Apple a decis să nu crească prețurile, în condițiile în care întâmpină dificultăți privind vânzările smartphone-uri la nivel global. Astfel, iPhone 15 Pro are un preț de pornire de 999 de dolari, în vreme ce iPhone 15 Pro Max costă 1.199 de dolari, prețurile practicate anul trecut.

Noile telefoane vor fi disponibile începând cu data de 22 septembrie.

S-a lansat Apple Watch 9

De asemenea, compania Apple a prezentat nou ceas inteligent Series 9 Watch. Dispune de o funcție numită "double tap", prin care utilizatorii ating de două ori degetul mare și degetul mic împreună, fără a apăsa pe display-ul ceasului, pentru a răspunde, de exemplu, la un apel telefonic.

Noua funcție are la bază învățarea automată pentru a detecta mici modificări ale fluxului sanguin atunci când utilizatorul își atinge degetele, pentru a putea folosi cealaltă mână pentru alte activități, cum ar fi plimbarea câinelui sau ținerea unei căști de cafea, a declarat Jeff Williams, directorul de operațiuni al Apple.

Apple Watch Ultra 2 are funcții noi pentru ciclism și scufundări și, potrivit companiei american,e va fi dotat cu cel mai luminos ecran pe care l-a realizat vreodată.

Watch SE este, de asemenea, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Prețurile pornesc de la 249 de dolari pentru Watch SE, 399 de dolari pentru Series 9 și 799 de dolari pentru Ultra 2. Toate pot fi comandate începând de astăzi și vor ajunge în magazine pe 22 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE