Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, lăudat de Vladimir Putin după ce a împiedicat un atac al ucrainenilor asupra Crimeei: E o persoană remarcabilă

Președintele rus Vladimir Putin l-a lăudat marți pe miliardarul Elon Musk pe care l-a descris ca fiind ”o persoană remarcabilă”, în condițiile în care compania sa Space X a devenit un jucător important în industria transportului spațial. Liderul de la Kremlin a făcut aceste afirmații, la doar câteva zile după ce patronul rețelei X (fosta Twitter) a refuzat să activeze sistemul de sateliți Starlink pentru un atac al ucrainenilor în Crimeea, relatează Euronews.com.

Elon Musk a afirmat că nu a fost de acord cu solicitarea adresată anul trecut de oficialii ucraineni pentru a activa rețeaua de sateliți Starlink în orașul-port Sevastopol din Crimeea pentru a sprijini un atac asupra flotei Rusiei amplasată acolo. Miliardarul de origine sud-africană și-a motiva refuzul prin faptul că s-a temut c-ar fi complice într-un act de război "major".

La începutul acestei luni, fostul președinte rus Dmitri Medveved a lăudat, la rândul său, pe rețeaua X (fosta Twitter) decizia lui Elon Musk, care a fost criticată în termeni duri de politicienii ucraineni drept ”ultima minte acceptabilă din America de Nord”.

Prezent la forumul economic din Extremul Orient rus, Vladimir Putin nu a făcut referire la incidentul referitor la sateliții Starlink, ci a fost întrebat despre succesul companiei Space X, deținută de Elon Musk, pentru lansarea de rachete în spațiu.

"Referitor la afacerile private și la Elon Musk... este, fără îndoială, o persoană remarcabilă. Acest lucru trebuie recunoscut și cred că este recunoscut în întreaga lume.

El (Musk) este un om de afaceri activ și talentat și reușește foarte mult, inclusiv cu sprijinul statului american", a declarat Vladimir Putin, potrivit sursei citate.

De asemenea, președintele rus a mai spus că Moscova vrea să progreseze cu propriul program spațial, în pofida eșecului unei misiuni pe Lună, de luna trecută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE