Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata construiește adăposturi antiaeriene în Plauru, în zona în care au fost descoperite fragmente de drone rusești

Militarii au început, marți, să construiască spații de protecție a populației în localitatea Plauru din județul Tulcea. Adăposturile sunt ridicate în zona în care s-au prăbușit cele două drone descoperite săptămâna trecută.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că măsura a fost adoptată, în conformitate cu o decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.

Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Resturi care ar putea proveni de la o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul românesc. Descoperirea a fost făcută în localitatea Plauru, din județul Tulcea, pe 7 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE