Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Model rar de iPhone, vândut la preț de Tesla. Suma uriașă, plătită pentru telefonul vechi de 16 ani

Un iPhone din prima generație a ajuns să fie considerat un element important din istoria telefoanelor mobile, motiv pentru care a fost vândut în cadrul unei licitații cu peste 40.000 de dolari, o sumă la care pasionatul de tehnologie și-ar fi putut cumpăra chiar și o mașină electrică Tesla Model 3 sau chiar 40 de iPhone-uri de ultimă generație.

Telefonul iPhone este fabricat în 2007 și are un spațiu de stocare internă de doar 8GB. Cel care l-a scos la vânzare susține că smartphone-ul este original, are în continuare sigiliul aplicat din fabrică și vine un abțibild cu mesajul ”ești norocos”, ceea ce îl face să fie considerat un exemplar rar.

Potrivit Digital Trends, originea sticker-ului părea a fi un mister. Un pasionat a explicat pentru publicația AppleInsider că, la momentul lansării pe piață a primei generații de iPhone, abțibidul cu pricina era o opțiune ca telefonul să fie livrat într-o cutie cadou.

Licitația organizată de firma Wright a durat numai puțin de 12 ore, iar exemplarul rar de iPhone din prima generație ce făcea parte dintr-o colecție privată a fost vândut cu nu mai puțin de 40.320 de dolari unei persoane din orașul american Chicago.

La această sumă, câștigătorul licitației și-ar fi putut cumpăra o mașină electrică Tesla Model 3 ce are un preț de pornire de aproape 37.000 de dolari în Statele Unite sau chiar 40 de exemplare ale celui mai nou telefon lansat de compania Apple, iPhone 14 Pro.

Cu toate acestea, nu vorbim despre cel mai scump telefon produs de Apple. Recent, un iPhone tot din prima generație a fost vândut la licitație cu peste 60.000 de dolari, chiar dacă nu era în condiție perfectă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE