Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lansare Apple | Cum arată și ce prețuri au iPhone 14, iPhone 14 Plus, Apple Watch Series 8 și noul model de căști AirPods Pro

Compania americană Apple a lansat, miercuri seară, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, noul model de căști AirPods Pro, precum și ceasurile inteligente Apple Watch Ultra și Apple Watch Series 8.

UPDATE 8. Prețurile pentru „cele mai bune iPhone-uri create vreodată”, așa cum le-a numit Tim Cook, CEO-ul Apple: cel al iPhone 14 Pro pleacă de la 999 de dolari, iar cel al iPhone 14 Pro Max de la 1.099 de dolari.

UPDATE 7. Iată și modele iPhone 14 Pro (ecran de 6,1 inci) și iPhone 14 Pro Max (ecran de 6,7 inci):

UPDATE 6. Apple a anunțat și prețurile pentru iPhone 14 și iPhone 14 Plus, disponibile din 16 septembrie și, respectiv, 7 octombrie. Prețurile pleacă de 799 de dolari pentru primul model și de la 899 de dolari pentru modelul Plus.

UPDATE 5. iPhone 14 și iPhone 14 Plus au fost prezentate în cadrul evenimentului din această seară. Păstrează, în mare parte, designul iPhone 13, potrivit theverge.com. iPhone 14 are un ecran de 6,1 inci, în timp ce 14 Plus oferă un ecran mare de 6,7 inci.

Punctul forte este camera de 48 MP. Noul iPhone are un sistem SOS via satelit, pentru situațiile în care posesorul său este în pericol.

UPDATE 4. Noul model de căști AirPods Pro costă 249 de dolari și va fi disponibil din 23 septembrie. Mai multe despre acest model, în imaginea de mai jos.

UPDATE 3: A fost lansat și Apple Watch Ultra, un ceas premium despre care producătorul spune că GPS-ul cu cea mai mare precizie de pe piață. Apple Watch Ultra este destinat, în special, pasionaților de scufundări și sporturi nautice. Costă 799 de dolari și va fi disponibil din 23 septembrie.

UPDATE 2: Iată și prețurile pentru Apple Watch Series 8: 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu GPS+Celullar. Produsul va fi disponibil din 16 septembrie.

UPDATE 1: Primul produs prezentat este Apple Watch Series 8. Are un design similar cu modelul anterior, dar un ecran ceva mai mare. Ceasul are senzor de temperatură și, în plus, trimite notificări în cazul în care posesorul lui este implicat într-un accident rutier. Apple Watch Series 8 are o baterie puternică și oferă până la 36 de ore autonomie, în low power mode.

Evenimentul de lansare a noilor produse marca Apple poate fi urmărit mai jos:

Știrea inițială:

Noul smartphone, care s-ar putea numi iPhone 14, va beneficia de un display always-on. În rândul specialiștilor circulă zvonuri potrivit cărora Apple va renunța la versiunea Mini, în favoarea unui model Max. Astfel, compania americană ar urma să includă în portofoliul său modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. De asemenea, este vehiculată și o creștere de preț cu aproape 100 de dolari, față de anul trecut.

De asemenea, Apple ar putea renunța la notch (breton) în cazul iPhone 14, ceea ce înseamnă că ar putea avea o camera selfie într-o gaură din display, cel puțin în cazul modelelor Pro, scrie Cnet.com.

În afara noului iPhone 14, Apple ar putea lansa în cadrul evenimentului ceasul inteligent Apple Watch Series 8, care va avea un design asemănător modelului de anul trecut. Va dispune, însă, de mai multe opțiuni de sănătate, cum ar fi un senzor de febră, dar și o durabilitate îmbunătățită.

Jurnaliștii au fost invitați la sediul Apple Park din California pentru acest eveniment, deși compania americană va face lansarea în sistem livestream pe site-ul Apple.com. Așa cum și-a obișnuit fanii, Apple nu a dat prea multe detalii despre evenimentul prin care va fi lansat noul iPhone.

Invitația conține logo-ul Apple plasat pe un imaginea unui cer înstelat, făcând aluzie la viitoarele îmbunătățiri ale camerei sau la posibila apelare de urgență prin satelit. Imaginea este asemănătoare cu cele fotografiile surprinse de telescopul spațial James Webb.

Cum vrea Apple să atragă clienți noi

Prin noile opțiuni ale iPhone și Apple Watch 8 , Apple speră să surclaseze Samsung și alți producători de smartphone-uri cu care se află în competiție.

Pe fondul pandemiei de COVID-19, inflației și amenințării cu recesiunea, oamenii au început să renunțe la achizițiile de dispozitive inteligente. Dovadă stau scăderile de vânzări în cazul producătorului de chipuri Intel, dar și ale companiilor Alphabet și Meta.

În aceste condiții, Apple e de așteptat să facă mai multe eforturi pentru a câștiga noi clienți pentru iPhone. În schimb, Samsung a anunțat, deja, la începutul lunii, prețurile pentru modelele de vârf Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip la 1.800 de dolari, respectiv 1.00 de dolari. De asemenea, a crescut prețurile cu 30 de dolari pentru Galaxy Watch 5 și Galaxy Buds 2 Pro.

Anterior, Tim Cook, directorul executiv al Apple, a afirmat că oamenii aleg în continuare telefoanele iPhone datorită camerelor performante, softului și bateriei. De asemenea, tehnologia 5G reprezintă un argument care i-ar face pe utilizatori să-și dorească un telefon nou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE