Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană acuză Apple de abuz de poziție dominantă

Apple a fost acuzată de Comisia Europeană de abuz de poziție dominantă pe piață. Compania ar fi restricționat accesul companiilor rivale la tehnologia sa de cip NFC, care stă la baza Apple Pay, serviciu de plată prestabilit pentru utlizatorii de iPhone, notează agențiile internaționale de presă.

Comisia Europeană a menționat astfel că impunerea sistemului Apple Pay utilizatorilor de telefoane mobile blochează accesul firmelor concurente.

„Este vorba despre un abuz de poziţie dominantă pe piaţa telefoanelor mobile" prin împiedicarea soluţiilor concurente să funcţioneze în aparatele fabricate de Apple, a acuzat Comisia Europeană.

„Dispunem de elemente care indică faptul că Apple a restrâns accesul terţilor la tehonologii-cheie necesare pentru dezvoltarea de soluţii de plată în aparatele Apple, favorizând aplicaţia Apple Pay, dezvoltată de companie", a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Compania Apple susține că a apelat la aceste măsuri pentru a garanta securitatea clienților.

„Apple Pay nu este decât una dintre numeroasele opţiuni oferite consumatorilor europeni pentru efectuarea plăţilor. Vom continua colaborarea cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a le garanta clienţilor europeni acces la opţiunea de plată pe care o doresc într-un mediu securizat", a transmis compania americană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE