Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Samsung lansează telefonul care traduce un apel în timp real cu ajutorul inteligenței artificiale

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, Samsung, trece într-o nouă epocă odată cu lansarea lui Galaxy S24, în ianuarie 2024, un telefon care promite că va elimina barierele comunicaționale între oameni care vorbesc limbi diferite.

Telefoanele Samsung vor avea propriul sistem de inteligență artificială

Acest model va folosi propriul sistem de inteligență artificială generativă, un chatbot pe care Samsung îl numește Gauss și pe care l-a prezentat în urmă cu câteva zile.

Sistemul AI generativ dezvoltat de Samsung Research, care se bazează pe cloud, are trei componente: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code și Samsung Gauss Image. Samsung Gauss Language este un model lingvistic asemănător cu Chat GPT și poate răspunde și la întrebări. Gauss poate ajuta și la scrierea mesajelor, traducerea și rezumarea documentelor sau a articolelor foarte lungi.

"AI Live Translate Call" este caracteristica specială care face ca acest telefon să aibă un fel de traducător personal, ceea ce înseamnă că traducerile audio şi text vor apărea în timp real, în vreme ce utilizatorii vorbesc la telefon. Pe scurt, este ca și cum cineva ar urmări un film străin titrat și dublat. Iar coreenii încă fac teste în regim intern.

Funcții de inteligență artificială are și noul Google Pixel 8, în timp ce Apple va anunța anul viitor propria realizare în acest sens.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE