Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul ”Barbie”, încasări de peste un miliard de dolari, dublu față de ”Oppenheimer”

Filmul ”Barbie” a depășit pragul de un miliard de dolari la nivel mondial, la mai bine de două săptâmâni de la debutul în cinematografe. Astfel, pelicula în regia lui Greta Gerwig a doborât un record pentru regizoare, deținut anterior de Patty Jenkins cu ”Wonder Woman”. De asemenea, ”Oppenheimer” a înregistrat încasări de peste 550 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Warner Bros Pictures a anunțat duminică că filmul ”Barbie” a obținut încasări în valoare de 459 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite, precum și 572,1 milioane de dolari în străinătate în weekend. În total, este vorba de 1,0315 miliarde de dolari, cifră confirmată de firma de analiză media Comscore.

"În calitate de șefi de distribuție, nu rămânem fără cuvinte de multe ori în privința performanțelor unui film, însă «Barbillion» a spulberat chiar și cele mai optimiste estimări ale noastre", au declarat Jeff Goldstein și Andrew Cripps, care supraveghează distribuția internă și internațională a studioului, într-o declarație comună.

Produs de Margot Robbie, filmul ”Barbie” s-a clasat pe primul loc în ultimele trei săptămâni. A obținut încasări de peste 400 de milioane de dolari în SUA și 500 de milioane de dolari la nivel mondial mai repede decât orice altă producție a studioului, inclusiv filmele Harry Potter.

În regia lui Greta Gerwig, cineastă nominalizată la Oscar, și cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile lui Barbie și Ken, filmul transpune povestea celebrei păpuși de jucărie într-o aventură inspirată din lumea reală.

Vânzările de bilete pentru Barbie se situează acum pe locul al doilea în acest 2023, după Super Mario Bros, care a obținut încasări totale de 1,357 miliarde de dolari la box office.

Filmele care au avut încasări de peste un miliard de dolari

În istoria modernă a box office-ului, doar 53 de filme au depășit un miliard de dolari, fără a ține cont de inflație, iar Barbie este acum cel mai popular film regizat de o femeie, înlocuind Wonder Woman cu 821,8 milioane de dolari la nivel mondial.

Trei filme care au fost regizate în colaborare de femei sunt încă înaintea lui Barbie, inclusiv Frozen (1,3 miliarde de dolari) și Frozen 2 (1,45 miliarde de dolari), ambele regizate de Jennifer Lee, și Captain Marvel (1,1 miliarde de dolari), regizat de Anna Boden.

Oppenheimer a mai obținut 28,7 milioane de dolari în America de Nord, ajungând la un total de 228,6 milioane de dolari pe plan intern și a obținut 552 milioane de dolari la nivel mondial.

În doar trei săptămâni, filmul biografic J Robert Oppenheimer, cu Cillian Murphy în rolul principal, a avut cele mai mari încasări ale anului, fiind producția cinematrografică cu cele mai mari încasări ale anului în general, depășind Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Oppenheimer se numără acum printre cele patru biografii cu cele mai mari încasări din toate timpurile (compania include Bohemian Rhapsody, The Passion of the Christ și American Sniper) și este acum cel mai mare film despre al doilea război mondial din toate timpurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE