Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicii avertizează asupra provocării virale de pe TikTok în care fetele o imită pe Barbie

Filmul "Barbie" a stârnit isteria fanilor pentru tot ceea ce înseamnă Barbie, însă aceștia ar trebui să evite să facă trendul ”piciorului arcuit”al popularei păpuși.

O tendință virală de pe TikTok numită "#barbiefootchallenge" (provocarea #barbiefootchallenge) i-a surprins pe oameni încercând să imite arcuirea picioarelor de plastic ale păpușii Barbie stând în vârful degetelor. Numărul colectiv de vizualizări pentru videoclipurile de sub hashtag-ul TikTok a depășit, la ora transmiterii acestei știri, peste un milion.

Cele mai multe dintre videoclipuri sunt reproduceri cadru cu cadru ale scenei de deschidere din trailerul filmului.

Scena o prezintă pe vedeta din "Barbie", Margot Robbie, care își dă jos tocurile înalte, păstrând în același timp un picior perfect arcuit ca al păpușii.

Cu toate acestea, medicii le cer fanilor să se gândească mai bine să imite stilul de mers al lui Barbie.

Sari Priesand, pediatru la Universitatea din Michigan, a declarat într-o publicație a universității că imitarea în mod repetat a piciorului arcuit al lui Barbie ar putea răni gleznele și picioarele cuiva.

"Cred că este în regulă să încerci această tendință o dată pentru a vedea dacă o poți realiza. Dar dacă încerci în mod repetat să o faci sau încerci să mergi în acest fel, nu este natural", a spus Priesand. "A face acest lucru pentru perioade îndelungate de timp poate fi periculos și poate provoca leziuni".

"Lăsați picioarele de Barbie pentru Barbie", a spus Priesand.

Aceasta nu este prima dată când o tendință periculoasă a câștigat teren pe platformele de socializare precum TikTok.

În 2021, medicii i-au avertizat pe oameni să nu se angajeze în "provocarea cutiei de lapte", care a devenit virală pe Facebook și TikTok. Tendința presupunea cățărarea pe cutii de lapte nesigure fără să cadă.

Iar în iulie 2022, TikTok a fost lovit de un proces după ce două fete - Lalani Erika Walton, în vârstă de 8 ani, și Arriani Jaileen Arroyo, în vârstă de 9 ani - au murit făcând "provocarea blackout", în timpul căreia oamenii se sufocau în fața camerei până când leșinau.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE