Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barbie afro, sursă de inspirație pentru fetițele din Brazilia

Frumusețea nu are culoare. Este lecția pe care copilele din cartierele sărace din cel mai mare oraș al Braziliei o învață acum, cu ajutorul unei fete de 11 ani. Devenită foarte populară pe rețelele de socializare, Anne este supranumită Black Barbie și le ajută pe fete să vadă dincolo de clișee.

Copiii din cartierele sărace din Rio de Janeiro au mers să vadă filmul Barbie, una dintre cele mai așteptate premiere cinematografice ale sezonului. Mare le-a fost încântarea când s-au întâlnit la fața locului cu Anne, supranumită Black Barbie. Îmbrăcată în roz și cu părul creț, Anne le arată fetelor că frumusețea are forme diverse. Nu trebuie să fie nici albă, nici cu părul drept, nici cu talia trasă prin inel. A devenit astfel o sursă de inspirație. Mama ei povestește că totul a început în momentul în care i-a făcut cadou o păpușă Barbie de culoare neagră.

Brazilianca Anne este supranumită Black Barbie

"De când s-a născut, am văzut nevoia de a se accepta pe sine. Când eram mai tânără, voiam să fiu albă, să-mi schimb părul pentru că nu mă regăseam reprezentată, trăiam cu impresia că frumusețea există doar la fetele cu piele deschisă. Am simțit nevoia să îi transmit că nu este așa, astfel încât să se iubească pe sine așa cum este", a spus Vanessa dos Santos.

VEZI GALERIA
5 imagini

Cadoul de ziua fetei a venit la pachet cu o rochie stil Barbie. A început să facă mai multe poze în favelă, iar succesul nu s-a lăsat așteptat. Anne are deja zeci de urmăritori pe rețele sociale și vrea să devină fotomodel și actriță.

"Mă bucură foarte mult faptul că mai multe mame îmi scriu și îmi trimit mesaje, spunându-mi că fetele lor își acceptă părul, își îngăduie să se afișeze așa cum sunt, pentru că mă văd pe mine pe rețelele sociale. Și prietenii mei își acceptă părul creț. Sunt foarte fericită", a spus Anne Beatriz dos Santos.

Filmul Barbie a bătut recordurile de audiență în Brazilia. Aproape 1,2 milioane de spectatori au fost la premieră, performanță care nu a mai fost înregistrată din 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE