Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jucătorul NFL Damar Hamlin, în stare critică după ce a suferit un stop cardiac pe teren

Damar Hamlin, fundașul echipei Buffalo Bills (NFL) a fost transportat în stare critică marți dimineață, după ce a suferit un stop cardiac pe teren în urma unui placaj, în timpului meciului jucat contra Cincinnati Bengals, transmite Associated Press.

„Damar Hamlin a suferit un stop cardiac în urma unei lovituri în meciul nostru împotriva celor de la Bengals. După ce fost resuscitat pe teren, jucătorul american a fost transferat la UC Medical Center pentru teste și tratament suplimentar", a precizat clubul Buffalo Bills într-un comunicat. "El este în prezent sedat și este listat în stare critică".

Hamlin (24 de ani) a fost resuscitat pe teren, a relatat ESPN, în timp ce era înconjurat de coechipieri, unii dintre ei în lacrimi, în timp ce aceștia îl protejau de ochii publicului. El a fost rănit în timp ce îl placa pe receiver-ul celor de la Bengals, Tee Higgins, la o fază de joc ce nu părea neobișnuit de violentă. Inițial, jucătorul s-a ridicat după placaj, însă a căzut pe spate câteva secunde mai târziu.

NFL a anunțat starea lui Hamlin la scurt timp după ce a fost dus la spital, dar nici liga, nici spitalul nu au dat alte detalii despre starea medicală a jucătorului de 24 de ani. Liga americană a decis amânarea meciului dintre Buffalo Bills și Cincinnati Bengals.

În fața spitalului unde este internat jucătorul american, fanii echipei Buffalo Bills s-au adunat și s-au rugat pentru sănătatea sportivului.

Pe Twitter, colegi ai lui Damar Hamlin le-au transmis de asemenea oamenilor să se roage pentru tânărul jucător.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE