Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pilotul de raliu Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Pilotul american de raliuri Ken Block, care a devenit celebru pe Internet datorită cascadoriilor sale, a murit în urma unui accident de snowmobil. Bărbatul s-a stins la 55 de ani.

Anunțul decesului lui Ken Block a fost făcut de echipa sa ”Hoonigan Racing”, scrie The Guardian.

"Cu părere de rău confirmăm că a decedat Ken Block astăzi într-un accident de snowmobil.

Ken a fost un vizionar, un pionier și un simbol. Cel mai important,tată și soț. Ne va lipsi incredibil de mult", este mesajul publicat de reprezentanții echipei Hoonigan Racing, pe Instagram.

Accidentul a avut loc în comitatul Wasatch din statul american Utah. Biroul șerifului l.ocal a anunțat că Biroul local al șerifului a declarat că Block cobora o pantă abruptă în momentul în care snowmobilul s-a răsturnat și a aterizat peste el.

„A fost declarat decedat din cauza rănilor suferite în urma accidentului”, au precizat autoritățile.

Ken Block și-a început carierea de pilot de raliuri în 2005, când a fost desemnat „descoperirea anului” în campionatul „Rally America. El a concurat în Campionatul mondial de raliur și a câștigat mai multe trofee la rallycross.

Ken Block, celebru pe Youtube prin cursele Gymkhana

Ken Block a realizat numeroase clipuri în timp ce pilota pe trasee cu ostacole în mare vitează, mai exact Gymkhana, un sport popular în Australia și Noua Zeelandă. Scopul este obținerea celui mai bun timp prin memorarea traseului.

În 2016, Block a apărut într-un episod al emisiunii „Top Gear” în timp ce conducea în Londra alături de actorul și prezentatorul Matt LeBlanc. Ediția a stârnit controverse deoarece Block și LeBlanc au făcut drifturi și burnout-uri, lăsând urme de cauciucuri pe celebra arteră Whitehall din capitala Regatului Unit, inclusiv în apropierea Cenotafului, un monument ridicat în cinstea militarilor căzuți în cele două Războaie Mondiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE