Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a pierdut 200 de miliarde de dolari. Nu mai este cel mai bogat om din lume

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 200 de miliarde de dolari din noiembrie 2021. Este o pierdere fără precedent pentru directorul executiv al Tesla, Space X și, mai nou, patronul rețelei Twitter, care a fost detronat de pe primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

În urmă cu 14 luni, Elon Musk avea o avere estimată la 340 de miliarde dolari, însă în prezent este evaluată la 137 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Astfel, antreprenorul, în vârstă de 51 de ani, a pierdut distincția de cel mai bogat om din lume.

Acest titlu îi revine acum preşedintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 de miliarde de dolari, notează Agerpres.

Din decembrie 2022, Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, conform clasamentului întocmit de Forbes.

Acțiunile Tesla, în scădere după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

Antreprenorul originar din Africa de Sud deţine compania de maşini electrice Tesla şi compania de aeronautică SpaceX. În octombrie 2022, Elon Musk a cumpărat platforma de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acţiunilor Tesla, notează sursa citată.

În noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter."Cum să faci o mică avere pe reţelele sociale? Începe cu una mare", a scris el pe Twitter.

Miliardarul a folosit platforma Twitter pentru a-şi promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiştilor care tind să susţină afaceri precum constructorul de mașini electrice Tesla.

Potrivit sursei citate, Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei, pentru a face din Twitter o afacere profitabilă.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit prima persoană care a cărui avere depăşea 200 de miliarde de dolari în aprilie 2021. Musk a fost a doua persoană. Bloomberg estimează valoarea actuală a averii lui Jeff Bezos la 107 de miliarde de dolari.

Elon Musk a salutat duminică noul an pe Twitter cu următoarea predicţie:"Un lucru este sigur. Nu va fi plictisitor".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE