Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toboșariada, la Iași. 80 de toboșari au cântat simultan în Parcul Expoziției din Copou

Spectacol inedit la Iași unde aproximativ 80 de toboșari au cântat în sincron. Este un eveniment unic în România, inspirat din concerte care sunt organizate în Europa și Statele Unite ale Americii. Toboșari de toate vârstele au cântat zece melodii rock cunoscute la nivel internațional.

Artiștii au cântat zece piese rock

În Parcul Expoziției din Iași au răsunat tobele timp de o oră și jumătate. În sincron, peste 60 de instrumente s-au auzit odată. Toboșari au fost aproximativ 80, așa că au mai făcut schimb în timpul concertului. Printre cei care au făcut spectacol se numără și Mălina Matricala.

Mălina Matricala, toboșar: ”Eu la tobe cânt de șase ani, cred. Si printre multe alte instrumente chitară de vreo nouă ani, pian la fel, am găsit și pasiunea asta pentru tobe pentru că mi s-a părut excepțional cum cineva poate să se coordoneze așa de frumos și să sune așa de bine în final.”

Sincronizarea nu a fost una ușoară, mărturisesc artiștii, care au cântat, în total, zece piese rock.

Ștefan Răurean, toboșar: ”Mă simt ca într-o altă lume, mă simt relaxat. Îmi place să fac acest lucru foarte tare. Au fost unele piese la care m-am străduit puțin mai mult, trebuie să recunosc, dar, în rest, a fost superb.”

Mălina Matricala, toboșar: ”E magic cum am putut toți sa ne sincronizăm așa de bine. A fost uluitor, efectiv.”

Adi Enescu, profesor de tobe: ”E foarte frumos să cânți odată cu ei, sa simți ca își dau silința să iasă lucru bine, sunt responsabili, cu emoție înainte.”

Mihail Venghea, toboșar: ”Eu bat de șase ani tobe și a fost foarte mișto astăzi. Cred că transmit o energie foarte bună și este foarte frumos. Îmi place.”

Evenimentul, inspirat din concertele din străinătate

De energie bună s-a bucurat și publicul, care a dansat și aplaudat.

Participant: ”Am un copil mai mic care este pasionat de tobe, probabil că va începe si el orele în curând. În schimb, sunt un susținător înfocat al evenimentului. Se simte vibe-ul atunci când mulți copii talentați se adună în același loc.”

Evenimentul este la a doua ediție în Iași. Anul trecut au cântat în sincron aproximativ 50 de toboșari.

Petran Paveliuc, inițiator al proiectului "Iași Music Experience": ”Sincronul a fost mai bun, energia a fost, fiind mai mulți, și mai puternică și mă bucur foarte mult că am reușit să ducem la bun sfârșit și această a doua ediție.”

"Toboșariada" de la Iași este inspirat din concerte similare care au loc în Europa și Statele Unite ale Americii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE