Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci lucruri mai puțin știute despre trupa Coldplay, care concertează în premieră în România în 2024

Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre trupa Coldplay, care concertează în România în premieră, în 2024, pe 12 și 13 iunie.

„Prefer să fiu o virgulă, nu un punct care închide totul”, spune, într-un vers, Chris Martin, solistul grupului britanic.

Coldplay adaugă „virgulă după virgulă” de aproape 30 de ani de la înființare și nu dă semne că ar vrea să se oprească. Formația a câştigat de-a lungul timpului şapte premii Grammy şi nouă Brit Awards, Spotify a numit-o cea mai difuzată trupă din lume, iar Barack Obama s-a declarat unul dintre cei mai înfocați fani ai ei.

Dincolo de aceste lucruri, sunt și altele mai puțin știute.

  • Trupa Coldplay nu s-a numit Coldplay dintotdeauna

La început de tot, Coldplay a avut doi membri: Chris Martin și chitaristul Jonny Buckland. Cei doi se numeau Pectoralz. Ulterior, lor li s-a alăturat basistul Guy Berryman, iar trupa a devenit Starfish. Când Will Champion, baterist și vocalist, a completat trupa, cei patru au devenit Coldplay, în 1998.

  • De unde provine numele melodiei Yellow

Lansată în 2000 pe albumul de debut Parachutes, Yellow a fost prima piesă care a spart barierele Marii Britanii și i-a dus pe membrii trupei în atenție la nivel mondial. Melodia Yellow a rămas până în prezent un hit.

Iar Chris Martin nu s-a chinuit prea mult ca să-i găsească numele. Muzicianul s-a inspirat de la cartea de telefoane Pagini Aurii (Yellow Pages). Nu sună prea romantic, dar așa s-a întâmplat.

  • Cum a fost filmat videoclipul The Scientist

Videoclipul piesei The Scientist nu e unul obișnuit. Este redat în sens invers, solistul merge cu spatele și spune povestea de la sfârșit la început. Ca să iasă ce trebuie, Chris Martin a fost nevoit să învețe să cânte invers cântecul, ceea ce i-a luat o lună.

  • Coldplay a lansat o serie de benzi desenate

Mylo Xyloto Comics reprezintă o serie de benzi desenate care a fost creată de muzicienii britanici în colaborare cu regizorul american Mark Osborne. Mylo Xyloto Comics au fost inspirate din întreg universul Mylo Xyloto, cel de-al cincilea album de studio Coldplay.

  • Videoclipul piesei Viva la Vida are două versiuni

Există două versiuni ale videoclipului piesei Viva La Vida. Una este regizată de Hype Williams, iar cealaltă este semnată de Anton Corbijn, regizorul multora dintre clipurile Depeche Mode. Varianta Viva la Vida a lui Corbijn este, astfel, un tribut adus clipului hitului Enjoy the Silence.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE