Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretele ștrudelului cu mere: Prepararea tradițională a faimosului desert la Palatul Schönbrunn din Viena

Ce poți face cu un măr? O delicioasă plăcintă cu mere, potrivită în orice sezon. Însă, dacă vreți o alternativă la desertul clasic, o lecție de preparat cel mai delicios ștrudel cu mere ar putea ajuta.

Noi am descoperit un chef patiser care face minuni din mere, scorțișoară și... aluatul perfect.

Michael Lackner este specialist în prepararea deliciosului Apffelstrudel, adică ștrudelul cu mere, după rețetă vieneză. Pe Michael l-am întâlnit la Palatul Schönbrunn. Ne-a pregătit un ștrudel cu mere după o rețetă tradițională.

Totul pornește de la a ști să pregătești aluatul perfect

Dacă sunt secrete? Sigur că sunt, însă totul pornește de la a ști să pregătești aluatul perfect. Și cum știți că este perfect? Ar trebui să reușiți să citiți prin el. Atât de fin trebuie să fie.

Istoria ștrudelului vienez începe în anul 1696. Iar denumirea produsului de patiserie este de origine germană și înseamnă ”vârtej”.

Michael Lackner, chef patiser: Sunt multe secrete în rețetă, aluatul, uleiul, care este foarte important, iar apoi oul. Uleiul face ca aluatul să fie foarte flexibil, iar oul leagă toate ingredientele. Iar pentru umplutură, secretul este mărul, soiul Granny Smith, dar și stafidele sunt importante.

Echilibrul perfect între mere, scorțișoară și coaja de lămâie

Michael Lackner știe foarte bine să transmită publicului pasiunea sa pentru gătit ștrudel. Felul în care descrie fiecare etapă din prepararea produsului este un spectacol în sine. Un lucru pe care însă trebuie să îl rețineți este un mic secret pentru umplutura delicioasă a unui ștrudel: echilibrul perfect între mere, scorțișoară și coaja de lămâie.

Michael Lackner, chef patiser: Pregătesc în fiecare zi ștrudelul de mere pentru oaspeții noștri, care vin din întreaga lume. Și toți se simt grozav. Este și filosofia mea și a patiseriei noastre: Să iasă totul minunat!

Așadar, dacă ajungeți la Palatul Schönbrunn, vă recomandăm o vizită la ”Atelierul de gătit ștrudel”, susținut de Michael. La începutul atelierului, veți primi un ștrudel cu mere, proaspăt scos din cuptor, dar și rețeta originală a faimosului preparat. Astfel încât veți putea încerca să îl pregătiți singuri, acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE