Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se scumpește berea la Oktoberfest. Producătorii germani de bere dau vina pe creșterea prețului la energie

Peste mai puțin de o lună, în inima orașului München, se vor ridica din nou paharele la cea mai mare petrecere a berii din lume.

Însă vestea bună vine la pachet cu o creștere a prețurilor la bere.

Berea va costa aproape 14 euro

Festivalul anual Oktoberfest este în sfârșit reluat în această toamnă, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Înainte de pandemie, aproximativ șase milioane de petrecăreți vizitau anual festivalul. Mulți dintre ei se îmbrăcau în haine tradiționale bavareze: femeile în rochii Dirndl, bărbații în Lederhosen sau pantaloni de piele până la genunchi, potrivit AP.

Dar creșterea prețului la gaz, precum și costul crescut al ingredientelor, pe fondul războiului din Ucraina, ridică îngrijorări în acest an. Prețurile atât pentru materiale, cât și pentru ingrediente au crescut vertiginos, prețurile malțului, de exemplu, atingând cote istorice, spune un producător de bere.

Vizitatorii Oktoberfest vor observa, de asemenea, impactul crizei în portofelul lor.

O halbă de bere de un litru va costa între 12,60 și 13,80 euro în acest an, o creștere de aproximativ 15% față de 2019.

Cum va fi organizat festivalul

Directorul celebrului festival bavarez al berii a declarat că sărbătorile vor avea loc fără restricții legate de pandemie, în perioada 17 septembrie - 3 octombrie.

Vor fi prezente aproximativ 487 de fabrici de bere, restaurante, grătare de pește, vânzători de vin și altele, iar orele de deschidere vor fi chiar mai lungi decât în trecut.

Unele corturi de bere se vor deschide dimineața la ora 09:00, iar pompele de bere se vor închide la ora 22:30. Ultima halbă de bere se cere la 21:30.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE