Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proceduri pentru înfrumusețare rapidă. Cum să ne îngrijim tenul și zâmbetul

Înainte de concediu sau de vreo sărbătoare, femeile și bărbații, deopotrivă, vor să arate cât mai bine. Și nu vorbim de siluetă, pe care ți-o păstrezi dacă ai o dietă sănătoasă și o viață activă, ci de data aceasta ne referim la piele și la zâmbet.

Vă prezentăm câteva tratamente, neinvazive sau miniminvazive, care pot fi făcute chiar și în pauza de masă pe care o ai la muncă și, foarte important, în orice anotimp.

Procedura Oxigeneo pentru înfrumusețarea tenului

Începem cu tenul, pentru curățarea, hrănirea, tonifierea și hidratarea căruia poți face, spre exemplu, procedura Oxigeneo.

„Este o procedură medicală, în doi pași, este o derma abraziune specială, nu este dermoabraziunea clasică pe care noi o știam, cu microparticule abrazive, este un cărbune activ cu efect abraziv dar crește și nivelul de oxigenare la nivelul pielii. Prin urmare, îndepărtăm celulele moarte, adică stratul acesta de celule, stratul cornos, și pasul 2 înseamnă un ultrasunet, prin care noi permeabilizăm pielea, pentru un cocktail de substanțe cu o anumită dedicație.

Adică dacă pacientul își dorește hidratare, folosim un cocktail special. Pentru pacienții cu hiperpigmentare cu melasmă avem un cocktail de luminozitate. Inclusiv pacienții cu acnee pot beneficia de această procedură și există un preparat care reface echilibrul la nivelul glandei sebacee.

Prin urmare, putem adresa de la tratamentele de îngrijire simple de hidratare, luminozitate, textură, calitatea pielii, pigmentare cu refacerea luminozității, pacienții cu acnee pot beneficia de acest tratament, care iarăși este un tratament fără timp de recuperare, pielea se poate înroși puțin, dar eritemul se remite în maximum 30 de minute.

E un tratament pe al cărui efect rapid noi putem conta, iar dacă avem un eveniment putem să venim să ne facem un oxigeneo și pielea arată mult mai luminoasă, mai hidratată, mai fermă. Prim urmare, îl efectuăm așa rapid, în pauza de prânz, fără să avem absolut deloc recuperare”, explică Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie.

O astfel de ședință durează circa 20-30 de minute, și te poți întoarce liniștită la muncă după el. Ideal e să faci 4 ședințe, la una-două săptămâni distanță una de alta, apoi să întreții efectul obținut, cu câte o ședință în fiecare lună. De asemenea, trebuie știut că sunt anumite persoane care nu pot face tratamentul.

„Femeile însărcinate, pacienții cu neoplazii active, orice afecțiune importantă la nivelul feței, stafilococie, infecții, dermatite, cei care au istoric de alergii, psoriazis, rozacee. O serie de afecțiuni dermatologoice sunt contraindicații, unele dintre ele relative, pentru că putem lucra procedura în siguranță dacă medicul permite acest lucru, altele sunt absolute și anume există o contraindicație la efectuarea acestui tratament”, spune medicul dermatolog Amalia Anghel.

Ce este și cum funcționează tratamentul ACCENT Prime

În afara de această curățare rapidă și eficientă, poți face și tratamentul ACCENT Prime, spre exemplu, care îți topește pur și simplu gușa, celulita sau vergeturile, tot în ședințe făcute în pauza de masă, și fără operație.

„Înglobează două tehnologii principale, ultrasunet cu radiofrecvență. Este un ultrasunet elaborat astfel încât noi reușim să distrugem adipocitele și să eliberăm lipidele în torentul circulator, însă fără a supraîncărca sau a epxune pacientul niciunui risc.

Aceste ultrasunete le putem folosi pe zone mari ale corpului, acolo unde noi vrem să remodelăm, să scăpăm de efectul de coajă de portocală, adică de celulită, fie că vorbim de abdomen, de coapse anterior, posterior sau de fese deopotrivă.

Există un ultrasunet cu un design adaptat, pe care îl folosim pe zone mici, cum este bărbia dublă. Este foarte interesant pentru că putem să lucrăm și acestă zonă, astfel încât să topim excesul de țesut adipos, și cu cea de-a doua tehnologie de care povesteam, radiofrecvența. Noi refacem fermitatea pielii pentru că pentru noi pe de-o parte e important să scăpăm de excesul de țesut adipos, dar să nu rămână pielea laxă și să fie fermă pentru că acest efect ni-l dorim”, explică medicul dermatolog.

În acest caz, avem nevoie de 6 ședințe, de între 20 și 60 de minute fiecare, în funcție de zonă. Ele trebuie făcute la una-două săptămâni distanță, iar pentru întreținere, o ședință la trei luni ar fi suficientă, dacă avem un stil de viață activ și o dietă echilibrată.

„Spuneam că putem lucra inclusiv pielea laxă, Mai mult decât atât, acest echipament are și o radiofrecvență fracționată astfel încât să adresăm și vergeturile, alte probleme ce pot exista pe aceste zone.

Putem lucra cu această radiofrecvență fracționată vergeturi, cicatrici sau alte semne reziduale pe care noi le avem și ne dorim a fi șterse.

Acum, dacă vorbim despre tratamentele corporale, cu acest echipament. Atunci când vorbim de radiofrecvența fracționată, există un timp de recuperare. 5-7 zile pielea se înroșește, se exfoliază puțin.

Când adresăm vergeturile, cicatricile, chiar și calitatea pielii, dacă vorbim de tegumentul facial, și putem lucra inclusiv pleoapele cu radiofrecvența fracționată,  putem să facem așa-numita blefaroplastie non-chirurgicală. Sub mențiunea acestor zile de recuperare în care pielea trebuie să se epitelizeze”, spune medicul dermatolog.

Ce contraindicații are tratamentul ACCENT Prime? Ne explică tot dermatologul:

„Acele absolute de care vorbesc de fiecare dată: sarcina, alăptarea, istoricul de neoplazii active și contraindicațiile relative, toate bolile asociate și medicația administrată, pentru că iarăși vorbim de device-uri, vorbim de tehnologii și avem nevoie să nu existe fotosensibilitate sau să nu existe predispoziție care ar putea să aducă un risc local.

În fapt riscul important este, la un moment dat, de apariție a unui eritem important, chiar o mică zonă de arsură, lucruri care sunt extraodinar de rare, doar în momentul în care nu avem tabloul complet al pacientului, sau acesta își administrează sau îi este administrat un tratament”, spune medicul Amalia Anghel.

Cum scăpăm de părul nedorit. Cum se face epilarea definitivă

Tot rapid, putem scăpa și de părul nedorit, dacă folosim lasere cu mai multe lungimi de undă, care reușesc să distrugă mare parte din foliculii piloși.

„Dacă vorbim de epilare definitivă, epilarea laser, mă rog definitivă așa cum îi circulă numele, pentru că ea este definitivă dar nu neapărat completă. Adică noi trebuie să știm de la început. Definiția pentru procedura aceasta, care este una medicală, este reducerea permanentă a pilozității, ceea ce înseamnă că noi distrugem o mare parte dintre foliculii piloși, dar nu avem garanția lui 100%.

Însă, cu cât tehnologia este mai avansată, cu mai multe lungimi de undă, noi distrugem peste 95-98% dintre foliculii piloși ireversibil, doar că în timp mai pot apărea foliculi noi pentru că noi ne regenerăm.

Ddin motivul acesta avem nevoie de ședințele de întreținere. Este una dintre cele mai studiate proceduri, pentru că avem proba timpului, este efectuată de extrem de mulți ani, pe foarte mulți pacienți, știm exact profilul de siguranță, eficacitatea.

Și acum cele mai noi și mai avansate tehnologii combină 3 lungimi de undă, într-un singur echipament. Cu răcire incorporată astfel încât să poată fi lucrată pe toate tipurile de fir de păr, toate tipurile de tegument, inclusiv pielea închisă la culoare și bronzată, inclusiv vara. Fără riscuri, adică fără riscul de arsură.

Pe vremuri, atunci când aveam tehnologiile mai vechi, exista un risc de arsură și idealul pentru epilarea aceasta definitivă era pielea deschisă, părul închis, pentru că aveam absorbție foarte bună în foliculul pilos, și nu absorbea epidemul și rămânea integru”, explică medicul dermatolog.

La acest tip de tratament avem nevoie de șase ședințe, spațiate la 4-6 săptămâni una de alta, apoi de câte o ședință de întreținere pe an, de regulă. Epilarea definitivă poate fi făcută tot timpul anului, pe orice fel de tip de piele, inclusiv cea bronzată. Dar are câteva contraindicații: cele clasice, adică sarcina, alăptarea și neoplaziile active, dar sunt și anumite tratamente pot amâna ședințele.

Ce contraindicații are epilarea definitivă:

„Spre exemplu, dacă pacienta este sub tratament antibiotic, știm că unele medicamente, în mod special o parte dintre antibiotice, sunt fotosenzibilizante și trebuie să amănâm ședința de apilare. Prin urmare medicul sau terapeutul este cel care decide dacă putem să lucrăm în siguranță ședința respectivă sau această procedură.

Mai mult decât atât, procedura de epilare definitivă o lucrăm în două condiții: evident din rațiuni, la dorința pacientului, din rațiuni estetice, și doi, medicale. Sunt pacienți care se confruntă cu prezența pilozității în exces, fie la nivelul feței sau cu localizare în zone unde nu există pilozitatea în mod obișnuit și se numește hirsutism, ori prezența pilozității într-o cantitate importantă, și poartă denumirea de hipertricoză.

Cel mai adesea există afecțiuni endocrinologice în spate, care trebuiesc diagnosticate și tratate, astfel încât să lucrăm eficient acestă procedură”, spune medicul dermatolog.

Cum să avem un zâmbet sănătos

Oricât de frumos, ferm și luminos ne-ar fi tenul, pe față mai avem ceva de îngrijit. Este vorba de dinți pentru că, până la urmă, zâmbetul frumos este o bună carte de vizită! Și, din fericire, și în stomatologie există proceduri care pot fi făcute rapid și bine!

„Din rațiuni estetice proceduri rapide sunt albiri dentare, igienizări, poate bijuterii dentare, mai sunt și cazuri de genul acesta, mai vor un ștras, dar și fațete. La mine în clinică, cel puțin, se pot realiza și în 48 de ore, desigur și prețul este pe măsură, dacă ne raportăm la timp”, spune Andrei Capră, medic stomatolog specializat în protetică și estetică dentară.

Un studiu publicat în 2021 arăta că mai mult de jumătate dintre români nu merg la stomatolog, iar un sfert abia dacă ajung o dată pe an să-și verifice dantura. Dar stomatologul Andrei Capră spune că în ultimul timp lucrurile se schimbă încet dar sigur.

„Încep să vină din ce în ce mai mult preventiv. Da, înainte de sărbători vin să își facă o igienizare, un control, repet, ajung la chestia cu urgențele, știu ei că au o problemă acolo și vin să o rezvolve ca nu cumva să aibă probleme în perioada de concedii.

Majoritatea vin când sunt într-o stare destul de gravă. Practic, cu cât amâni vizitele sau tratamente simple, cu atât ajungi să plătești mult mai mult mai târziu.

Mai e o chestie foarte importantă. Mulți spun, „nu domnule, că îmi pun implanturi, sunt pe viață”. Nu, nu sunt pe viață, nimic nu e pe viață! Adică rezolvi o problemă de moment. Dar dacă ai un dinte, da, te-ai născut cu el, se formează acolo, pe poziția respectivă, ei, ăla o să te țină mult mai mult decât orice altceva”, explică medicul stomatolog.  

Copiii trebuie învățați de mici să se spele corect pe dinți

De aceea, trebuie să mergem măcar de două ori pe an la stomatolog pentru o simplă consultație și un detartraj. Dar trebuie să ne învățăm și copiii, de mici, să aibă grijă de dantura lor.

„Ideal este să cerem sfatul stomatologului, SĂ CEREM sfatul în primă fază de când apar primii dinți și foarte important e să curățăm. Deci, ca părinte cel mai simplu, deci un tifon sau există tot felul de dispozitive care se pun pe deget, cu peri moi, să curățăm gingiile copilului și limba și așa mai departe, cu pastă specială pentru copii.

Când copilul începe să înțeleagă, să zic 1-3 ani, ar cam trebui să se meargă cu el la medic”, spune stomatologul.

În final, subliniem că atunci când e vorba de sănătate e mult mai ușor și mai puțin costisitor să previi, decât să repari, și că depinde de fiecare dintre noi cât de bine și de sănătos ne trăim viața.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE